*Nettavisen* Sport.

Dette Balotelli-bildet skaper reaksjoner

Foto: Faksimile Gazzetta dello Sport

Fremstilles som King Kong i Italias største sportsavis.

26.06.12 08:56

En tegning av Mario Balotelli, hvor City-spilleren framstilles som King Kong, preget den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport samme dag som Italia møtte England i EM.

Superspissen henger i toppen av Big Ben, mens det flyr fotballer rundt hodet hans.

- Skamfullt
Balotelli, som tidligere har blitt utsatt for rasisme på fotballbanen ved flere anledninger, sa før sommerens mesterskap at han kom til å gå av banen dersom det skjedde igjen.

Riktig hva karikaturtegneren sine intensjoner har vært, er ikke godt å si, men tegningen har skapt sterke reaksjoner i Italia og også på nettsamfunnet Twitter.

- La Gazzetta dello Sport er en uren avis. Nå også rasistisk. Mario Balotelli som King Kong, skriver president i Romas Supporterklubb Thomas Høy.

En annen bruker av nettsamfunnet skriver:

- Skamfull respektløs karikatur tegnet av Gazzetta dello Sport.

- Dårlig og mislykket
Meningen bak tegningen er nok å vise at Balotelli skulle knuse England, men det spørs hvor tilfreds han selv er med å bli fremstilt som King Kong i Italias største sportsavis.

Nettavisen var mandag i kontakt med Luigi Garlando, som er journalist i Gazzetta dello Sport og kjenner Balotelli godt. Garlando var opptatt med å rekke deadline til morgendagens avis kommer ut, men har uttalt følgende til globalist.it:

- Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg må bare si at tegningen er dårlig og mislykket. Selvfølgelig må jeg forsvare retten til å bruke satire dersom man har en sensur, men dette var bare en glipp som jeg ikke vil se igjen i min avis.

PS: Italia vant oppgjøret mot England på straffer etter at det sto 0-0 etter 120 spilte minutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag