RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Faksimile Gazzetta dello Sport

Dette Balotelli-bildet skaper reaksjoner

Sist oppdatert:
Fremstilles som King Kong i Italias største sportsavis.

En tegning av Mario Balotelli, hvor City-spilleren framstilles som King Kong, preget den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport samme dag som Italia møtte England i EM.

Superspissen henger i toppen av Big Ben, mens det flyr fotballer rundt hodet hans.

- Skamfullt
Balotelli, som tidligere har blitt utsatt for rasisme på fotballbanen ved flere anledninger, sa før sommerens mesterskap at han kom til å gå av banen dersom det skjedde igjen.

Riktig hva karikaturtegneren sine intensjoner har vært, er ikke godt å si, men tegningen har skapt sterke reaksjoner i Italia og også på nettsamfunnet Twitter.

- La Gazzetta dello Sport er en uren avis. Nå også rasistisk. Mario Balotelli som King Kong, skriver president i Romas Supporterklubb Thomas Høy.

En annen bruker av nettsamfunnet skriver:

- Skamfull respektløs karikatur tegnet av Gazzetta dello Sport.

- Dårlig og mislykket
Meningen bak tegningen er nok å vise at Balotelli skulle knuse England, men det spørs hvor tilfreds han selv er med å bli fremstilt som King Kong i Italias største sportsavis.

Nettavisen var mandag i kontakt med Luigi Garlando, som er journalist i Gazzetta dello Sport og kjenner Balotelli godt. Garlando var opptatt med å rekke deadline til morgendagens avis kommer ut, men har uttalt følgende til globalist.it:

- Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg må bare si at tegningen er dårlig og mislykket. Selvfølgelig må jeg forsvare retten til å bruke satire dersom man har en sensur, men dette var bare en glipp som jeg ikke vil se igjen i min avis.

PS: Italia vant oppgjøret mot England på straffer etter at det sto 0-0 etter 120 spilte minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere