*Nettavisen* Sport.

Dette betyr Ciljan-ringen

Foto: Marius Vik

Hvorfor er landslagsstjernen så fornøyd med denne ringen på ringfingeren?

11.02.09 23:07

LA MANGA (Nettavisen): Onsdag kveld spiller Per Ciljan Skjelbred en viktig rolle på det norske laget som skal forsøke å slå Tyskland.

Nettavisen møtte «Litj-Per» mens han nøt de siste dagene på La Manga. Rosenborg-stjernen er kjapp og stolt når han viser oss ringen på høyre ringfinger.

- «Lademafiaen», smiler 21-åringen fornøyd.

- Navlestrengen må kuttes
Per Ciljan Skjelbred har aldri hatt noe problem med å fortelle hvor mye det sosiale nettverket fra bydelen Lade i Trondheim har betydd for ham. Faktisk så mye at han ved flere anledninger har valgt å bli værende i Trondheim fremfor å gå videre til en mer lukrativ kontrakt i utlandet.

- Etter hvert så må navlestrengens kuttes, men jeg håper å bli værende i Rosenborg i et eller to år til, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

Nettopp på grunn av Lade-gjengen – eller «Lademafiaen» på folkemunne.

- Vi er en gjeng på rundt ti stykker, hvor de fleste fortsatt bor hjemme hos mor og far på Lade, som har det fantastisk morsomt sammen. Disse folkene har betydd veldig mye for meg, og vi har det utrolig bra sammen – jeg tror ikke det er mange som har det så morsomt som oss, humrer Skjelbred.

- I fjor fikk vi sågar laget disse ringene for oss. Det er bare én gullsmed som kan lage disse, og nå har vi åpnet for at flere Lade-folk kan få være med, selv om det kun er for spesielt utvalgte. Det er rundt 50 stykker som har en slik ring nå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vikingebakgrunn
Ringene er unike, og hvert nye medlem får et eget nummer på ringen. Som en av initiativtakerne har Skjelbred endt opp med ring nummer to. På baksiden av ringen står nummeret, på forsiden står det «Lade» – i runeskrift.

- Det er fordi vi er stolte av bakgrunnen vår.

Lade var den første delen av dagens Trondheim som ble bebodd av mennesker, og særdeles viktig for vikingene - blant annet fikk Olav Tryggvason lagt sin kongsgård der. Om de gamle vikingetradisjonene holdes i hevd av «Lademafiaen», er dog Ciljan mer uklar på.

- Jeg reiser mye, men kan selvsagt ikke avsløre hva jeg gjør på de turene, smiler midtbanespilleren lurt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bygger hus på Lade
Men selv om han nå snart begynner å bli klar for et utenlandsopphold, levner Per Ciljan Skjelbred ingen tvil om hvor han kommer til å bli boende når karrieren en dag er over.

- På Lade, selvsagt. Fortsatt bor jeg hjemme hos mor og far og har det veldig godt der, men jeg har investert og er i ferd med å få bygget meg et hus like ved siden av der jeg bor nå.

Før det håper han likevel å få den proffkarrieren så mange lenge har spådd ham. Uten Lade-vennene ved sin side.

- Det har skjedd en gradvis utvikling, og man blir jo fort voksen når man kastes inn i det slik jeg har blitt (Per Ciljan Skjelbred fikk sin A-lagsdebut som 16-åring, red.anm.).

- Jeg er ikke bekymret for at jeg ikke skal klare å stå på egne bein den dagen er sånn sjanse måtte komme, sier den ettertraktede midtbanespilleren trygt.

Hjerte for Newcastle
Selv innrømmer RBK-spilleren at hjertet banker hardt for Newcastle, uten at det skal legge begrensninger på hvor det neste stoppestedet skal være.

- Målet er å bli best mulig, og jeg ønsker å oppleve mye mer enn det jeg har gjort så langt.

Ringen vil uansett være med til der det neste karrierestoppet måtte bli, men allerede denne sesongen lover han at det norske fotballpublikummet vil få se den.

- Den skal kysses. Mye og ofte, smiler Per Ciljan Skjelbred lurt.

Mot Tyskland i kveld får han årets første sjanse.

Sjekk siste sportsnytt her!
Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.