Gå til sidens hovedinnhold

Dette bildet av De Gea fikk legenden til å reagere: - Vær så snill, ikke gjør det

David James (50) tror at Paul Pogba kan ha «rotet med hodet» til Manchester United-keeperen i finalekampen.

Spanske David De Gea ble på mange måter syndebukken da Manchester United tapte Europa League-finalen mot Villarreal nylig. Keeperen misset på sin straffe, samtidig som han ikke klarte å redde noen av de elleve straffene han fikk mot seg.

Keeperen har blitt et andrevalg for United-manager Ole Gunnar Solskjær denne sesongen, men han valgte likevel å gi profilen sjansen i finalekampen.

Akkurat det valget har nordmannen blitt kritisert for i etterkant og mange har trukket fram at De Geas statistikk på straffer de siste årene er tynn suppe.

LES OGSÅ: Hevder United-stjernen ønsker alvorsprat med Solskjær

James: - Han er ikke selvsikker

Én som umiddelbart skjønte at noe var i gjære da det ble straffer i Gdansk, var tidligere landslagskeeper for England, David James. 50-åringen sier i et radiointervju med Talksport at han kunne se det på spanjolen at han manglet selvtillit.

- Så fort kampen gikk til straffer, fulgte jeg med på De Gea der han han sto i møljen av United-spillere. Jeg sa til meg selv: «Han mangler selvtillit». Han så ikke selvsikker ut.

James har god erfaring fra store kamper selv. Som keeper spilte han blant annet for Liverpool, Aston Villa, West Ham og Manchester City. Han fikk 53 landskamper for England og voktet buret til de tre løvene i flere mesterskap.

LES OGSÅ: Telegraph: - Solskjær blir tilbudt ny kontrakt

Blant annet voktet han buret til England under EM i Portugal i 2004. I likhet med Europa League-finalen, ble også kvartfinalen mellom England og Portugal i det mesterskapet avgjort fra krittet. Hjemmenasjonen vant og gikk videre.

Trekker fram EM-minne

David Beckham og Darius Vassell misset for engelskmennene. James føler han opplevde noe av det samme som De Gea, i den straffekonken.

- Under EM i 2004 forberedte jeg meg til straffene og Gary Neville fulgte etter meg over alt. «Du kan klare det! Du kan klare det! Du kan redde. Du er best» sa han.

- Jeg forsøkte å holde hodet kaldt, men så bort på Darius Vassell og sa: «Neville roter med hodet mitt», forteller James i intervjuet om mesterskapet i 2004.

Han mener at Paul Pogba gjorde noe lignende med De Gea mot Villarreal.

- Pogba gjorde det samme med De Gea. Og tenkte jeg for meg selv, vær så snill å ikke gjør det samme som Neville gjorde mot meg, sier 50-åringen og sikter til at Pogba flere ganger var borte å pratet til spanjolen før straffe skulle skytes.

LES OGSÅ: Straffevalget til Fernandes vekker oppsikt: - Jeg vet ikke hva han tenkte på

Neville reagerte med emoji

James reddet ikke én eneste straffe i 2004-kampen. Portugals eneste miss kom da Rui Costa satte ballen over mål. Som i Europa League-finalen var det for øvrig en keeper som satte den avgjørende straffen. Ricardo scoret målet som sendte vertene videre.

Nevnte Gary Neville, som på den tiden spilte for nettopp Manchester United og nå er ekspert for Sky Sports, har tydeligvis fått med seg intervjuet med James.

LES OGSÅ: Klubblegender med klar tale: - Det er en fiasko

På nettsamfunnet Twitter delte han nemlig en lenke til intervjuet på Talksport. Han valgte å ikke kommentere ytterligere, men slang på en såkalt undres-emoji.

Solskjær: - Vurderte bytte

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær sa etter finaletapet at han vurderte å erstatte De Gea med Dean Henderson i ekstraomgangene.

- Du går gjennom alle scenarioene, selvsagt og De Geas statistikk på straffer var noe jeg tenkte på inn mot kampen, men vi hadde tro på David og var godt forberedt.

LES OGSÅ: Ferguson forundret over Dele Alli: - Vet ikke hva som skjedde der

- Alt kan skje i en straffesparkkonkurranse. Jeg satset på keeperen som hadde spilt hele kampen. Straffe var av høy kvalitet, men vi gjorde ikke nok i løpet av de 120 minuttene for å score flere mål og det skuffer meg mest, sa Solskjær.

De Gea har blitt koblet vekk fra United den siste tiden etter at spanjolen har mistet førstekeeperplassen til Henderson. 30-åringen kom til United i 2011 fra Atletico Madrid og ble i en årrekke sett på som en av verdens aller beste keepere.