*Nettavisen* Sport.

Dette bildet får hele England til å grøsse

Foto: Laurence Griffiths (Getty Images)

Aaron Ramsey taklet på fryktelig vis. Motstanderen gråt av medlidenhet da han måtte forlate banen med rødt kort.

28.02.10 09:46

STOKE - ARSENAL 1-3:

Hele Britannia Stadium - med både hjemme- og bortesupportere - reiste seg i respekt da Aaron Ramsay måtte forlate banen i kampen mellom Stoke og Arsenal lørdag.

For Ryan Shawcross' takling av Arsenal-spilleren 66 minutter ut i kampen var et grusomt syn, som fikk det til å gå kaldt gjennom kroppen for samtlige som fulgte med på kampen - enten fra tribuneplass eller på tv-skjermen.

Shawcross måtte forlate banen med rødt kort, uten én eneste protest fra verken spillere eller supportere.

Så stygg var nemlig taklingen, at Shawcross selv tok til tårene da han ruslet av banen.

Og så stygg var taklingen, at tv-produsentene ikke valgte å vise én reprise av situasjonen.

Video av hendelsen ligger ute på YouTube(ekstern lenke)

Sterkt preget
Dermed er nok ikke 3-1-seieren, som fører til at Arsenal nå befinner seg bare tre poeng bak Chelsea på toppen av tabellen, det som opptar Arsenal-spillerne mest denne lørdagskvelden.

For stemningen var unisont dårlig etter at stortalentet Ramsey ble båret av banen og umiddelbart ble fraktet til sykehuset etter taklingen midtveis i andre omgang.

Benet til den 19 år gamle midtbanespilleren så ut til å nærmest henge i lufta under strømpene, og begge lags spillere så ut til å være sterkt preget av hendelsen resten av matchen.

Situasjonen bringer minnene tilbake nesten nøyaktig to år, da Arsenals Eduardo knakk beinet etter en grusom takling fra Birminghams Martin Taylor.

Det tok ett år før brasilianeren var tilbake på banen for Arsenal.

Spørsmålet er hvor lang tid det vil ta før Aaron Ramsey er å se i aksjon igjen.

Les saken for to år siden: Beinet knakk tvers av

- Aksepterer ikke dette
Arsenal-manager Arsene Wenger var tydelig preget etter episoden, og lot følelsene strømme ut overfor tv-kanalen Sky Sports.

- Jeg nekter å tro at dette er tilfeldigheter. Alle er rå mot oss. Resultatet er dette. Når du ser en spiller av det kaliberet blir skadet slik, er noe feil. Jeg aksepterer ikke dette. Taklingen var ikke pen, vi vet hva vi får. Vi har nå mistet tre spillere etter tre stygge taklinger. Diaby, Eduardo, Ramsey, siste 19 år, sier Wenger til tv-kanalen ifølge TV 2.

Ifølge franskmannen må Ramsay muligens opereres allerede lørdag kveld.

- Vi vet at det er en stygg skade. Han må til sykehuset i London i kveld for å se om han må ha akutt operasjon. Vi vet ikke hvor lenge han er ute, men definitivt lenge.

- Jeg er stolt av kampen, men trist på vegne av Ramsey, sier Arsenal-manageren.

Kalddusj
Stillingen var 1-1 da den fryktelige situasjonen inntraff, etter at Danny Pugh først hadde gitt hjemmelaget ledelsen etter bare seks minutter.

Målet kom på typisk Stoke-vis - etter innkast. Rory Delap kastet ballen mot første stolpe, Shawcross stusset videre, og kantspilleren Pugh sørget altså for at gjestene fikk en kalddusj i åpningsminuttene.

Men etter en drøy halvtime utlignet Arsenal, da danske Nicklas Bendtner headet ballen i mål i duell med to Stoke-spillere.

Stillingen holdt seg til pause, og i andre omgang fortsatte Arsenal å presse på for vinnermålet.

Vendepunktet kom da vertene ble redusert til ti mann etter Ryan Shawcross' hodeløse takling, uten at det sannsynligvis gleder Arsenal-spillerne nevneverdig - forholdene tatt i betraktning.

Avgjorde på overtid
På overtid måtte nemlig Stoke kapitulere, da Arsenal - etter å ha trykket på - fikk tildelt straffespark.

Nicklas Bendtner var igjen i hovedrollen, da han skjøt ballen opp i hånda på målscorer Danny Pugh innenfor straffemerket, og fra elleve meter gjorde Francesc Fabregas ingen feil.

Stoke-keeper Thomas Sørensen fikk riktignok en hånd på ballen, men klarte ikke annet enn å slå det velplasserte skuddet inn videre inn i mål.

Og tre minutter på overtid kom den velkjente spikeren i kista, da Thomas Vermaelen puttet inn 3-1-målet i åpent mål.

Et corner havnet nemlig til slutt i bena til Tomas Rosicky, som fyrte av. Keeper Sørensen måtte gi retur på skuddet, og Cesc Fabregas sendte ballen uselvisk videre til Vermaelen, som sto helt alene på to meter og dyttet ballen inn.

Dermed endte kampen med tre poeng til Arsenal, og det skiller kun tre poeng til Chelsea, som tapte sin hjemmekamp mot Manchester City tidligere på lørdag.

Likevel er det først og fremst én person som står i tankene til både Arsenal-fans og andre som er glad i fotball lørdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.