- Jeg har bortvist en medarbeider som har opptrådt illojalt, mener Claus Hembo i Christina Watches-Onfone.

Dansk TV 2 avslører onsdag at Michael Reihs har vært uten lønn siden 18. oktober. Det er samme dag som han ble presentert som ny rytter hos konkurrenten Team Cult Energy.

Rytteren ble avbildet med energidrikken til hovedsponsoren i hånden, og det ble åpenbart for mye for gamlesjefen.

- Han har brutt lojalitetsplikten. En medarbeider kan ikke reklamere for andre uten arbeidsgiverens tillatelse. Den 18. oktober opptrådte han på et arrangement for Team Cult Energi og deres sponsorer. Det syntes ikke våre sponsorer var noen god idé, uttaler Hembo til tv2sporten.dk.

Vanlig praksis i sykkelsporten
Reihs hadde opprinnelig kontrakt med laget til Michael Rasmussen ut året. Men de forpliktelsene, som det også er vanlig å oppfylle, er nå brutt.

Det er vanlig kutyme i sykkelsporten at man blir presentert for den nye arbeidsgiveren før den tid, men Christina Watches står altså på at rytteren har opptrådt illojalt.

- Han sitter for eksempel med en Cult-drikk i hånden. Samtidig har han i et innlegg på Facebook den 19. oktober forsøkt å lokke en av våre ansatte over på det nye laget. Hvis man tror det er OK å gjøre det, mens man er på vår lønningsliste, er man på villspor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reihs vil ikke kommentere
Nettstedet har vært i kontakt med Reihs, men han ønsker ikke å gi kommentarer.

I stedet har hatt satt advokater på saken.

Rytterne har syklet for Christina Watches-Onfone siden 2011, og var i utgangspunktet interessert i å forlenge. Da lagledelsen ikke møtte lønnskravet hans, forsvant han i stedet til laget som tidligere var kjent som Glud&Marstrand.

PS! Norske Frederik Wilmann forlenget nylig sin avtale med Christina Watches.