Gå til sidens hovedinnhold

Dette bildet sier alt

Oslo gikk ski-amok i helgen, og det satte t-banen på en VM-prøve.

Skiinteressen vår har fått en oppblomstring, bare i fjor ble det solgt 380.000 par langrennsski i Norge.

Og det merkes.

Søndag ettermiddag var t-banen til Frognerseteren stappfull av utålmodige barn, kjærestepar, venninner og familier som satset på frisk luft, med en viss begeistring for å sitte på VM-banen 45 dager før VM på ski starter!

Les mer om Ski-VM her

Godt forsøk
En far prøvde iherdig å engasjere fem gutter i tidlig skolealder med å fritte dem ut om fotball i inn- og utland. Rosenborg ble til «rosenkål» - og dermed satte halve vognen i å skratte.

Tåken tettet seg til, og smøretips ble utvekslet. De siste dagers snøfall gjorde ikke underverker, så tidvis var det isete og dårlig med spor i løypene.

«Standardløypen» fra Frognerseteren til Sognsvann er svært populær, med nok av bakker og renne ned, lite motbakker og enkle flater. Så med sjokolade som lokkemiddel, klarer selv 4-åringer turen på en drøy mil.

Tryvannstua: - Kaos uten kanelbollene
På Tryvannsstua opplevde de søndag jevn trafikk - med flest besøkende fra klokken 11.30.

- Det var jevn trafikk fra vi åpnet klokken 10.00, men de fleste kom fra 11.30. Familier, par, turister, alle slags mennesker kommer til oss. Alle vet at denne hytta holder åpent, får Nettavisen opplyst fra Tryvannstua.

- Kanelbollene våre er viden kjent. På en bra dag, selger vi opp mot 2000 kanelboller. De gangene vi går tomme, er det helt krise! Kanelbollen er nok lokkemiddel for mange barn, får vi høre.

Frognerseteren
Frognerseteren hadde de 2000 besøkende søndag, hvilket er halvparten av antallet besøkende 1. og 2. nyttårsdag.

- Det skyldes nok at været ikke var på topp, i tillegg til at romjulen utmerker seg med godt besøk, får Nettavisen opplyst.

Oslo T-banedrift AS skal på vegne av Ruter AS gjennomføre transporten til de to arenaene i Holmenkollen og Midtstuen.

- Vær ute i god tid!
- Men hvor fulle blir t-banevognene under VM?

- Vi har tatt høyde for god kapasitet, så vi regner med å ha kapasitet til å frakte 9000 per time, det betyr tre til fire tog i kvarteret, hvorav to er seksvognstog. Fra Majorstuen kjører sistnevnte direkte til Holmenkollen - uten stopp, sier informasjonsrådgiver Andreas Viseth til Nettavisen.

- Hva kan du si om komforten underveis?

- Det blir fullt, og folk må stå. Men det viktigste er at reisen foregår uten heftelser og at det gis god informasjon. Vi kommer til å ha mye servicefolk ute, så dette skal gå bra. Men man bør være ute i god tid.

- Hva gjør dere med barn som kommer bort fra foreldrene?

- VI får ikke gjort noe særlig med det, så rådet til alle foreldre er å holde godt tak i - og øye med - barna sine, spesielt ved på- og avstigning, sier Viseth.

Enorm interesse
Skiforeningen takker en kald og snørik vinter i fjor for fulltegnede turrenn, rekordmange medlemmer og rekordomsetning på stuene i Marka.

Og - det ser ikke dårligere ut i år: Foreningen har nå mer enn 6000 flere medlemmer enn på samme tid i fjor, et rekordtidlig fulltenget Holmenkollen Skimaraton og svært mange deltagere på sine skikurs.

- Det meste tyder på at dette blir nok en stor sesong for skiinteressen, ja. Snøen kom tidlig i marka i år og det er gledelig at enda flere både er ute på ski og ønsker å støtte løypearbeidet vårt. I fjor fikk vi 10.000 nye medlemmer og vi har nå 60.000 medlemmer. Det er helt avgjørende for at vi skal kunne lage så gode skiløyper som mulig, kommenterer generalsekretær i Skiforeningen Bente Lier.

Lier tror de gode vintrene gjør mange unge glade i å gå på ski - i tillegg til at VM på ski blinker der fremme.

Det ble solgt mer enn 380.000 par langrennsski, og omkring 120.000 par alpinski i Norge i 2010, en økning på hele 15 prosent fra året før ifølge Sportsbransjen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken