Gå til sidens hovedinnhold

Dette bildet vekker oppsikt i England

- Kom deg tilbake til barnehagen, din tulling.

Manu Tuilagi og de andre spillerne på det britiske og irske rugbylandslaget har i år gjort sakene sine svært bra.

Suksessen medførte at spillerne tirsdag fikk møte Storbritannias statsminister David Cameron i Downing Street, der den prominente statslederen skulle hedre dem for innsatsen.

Det gikk ikke helt etter planen.

Da det skulle tas bilder av seansen, valgte nemlig Tuilagi å kjøre en liten spøk på britenes statsminister.

Kaninører
22-åringen holdt opp to fingre bak hodet til Cameron, et signal som på folkemunne har navnet «kaninører». (Se bildet øverst).

Hendelsen gikk ikke upåaktet hen, og det tok ikke lang tid før saken var omtalt på flere av de største nettavisene. Sky Sports, BBC, The Telegraph og Daily Mail er bare noen av avisene som vier spøken oppmerksomhet tirsdag kveld.

Flere har nå kritisert ham for stuntet. Blant dem som rister på hodet, er hans egen trener i Leicester Tigers, Richard Cockerill.

- Det var dumt gjort. Han er en ung gutt, men burde visst bedre, sier Cockerill ifølge Sky Sports.

Han krever nå at den engelske rugbyspilleren skriver et brev og ber Cameron om unnskyldning.

- Jeg forstår at han har bedt om unnskyldning via Twitter, men han skal nå skrive et personlig brev til statsministeren og be om unnskyldning. Det skulle bare mangle, sier Cockerill.

- Kom deg tilbake til barnehagen
Også på sosiale medier gikk det en kule varmt da Tuilagi-hendelsen ble vist på TV-skjermen. Tidligere Liverpool-profil Dietmar Hamann skrev følgende på sin twitterkonto:

- Veldig morsomt å gi statsministeren kaninører. Kom deg tilbake til barnehagen, din tulling.

Trener Cockerill mener at Tuilagi burde ha vist mer respekt for både hans egen rolle og situasjonen han var i.

- Han er i en veldig heldig situasjon, og han er privilegert som får muligheten til å besøke Downing Street. Han mente naturligvis ingen skade med oppførselen sin, men i hans posisjon kan man ikke gjøre slike ting, sier Cockerill.

Tuilagi vil ikke bli straffet av Leicester Tigers hvis han holder ord og skriver et beklagelsesbrev til Cameron. Britenes statsminister har ennå ikke kommentert hendelsen.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe