*Nettavisen* Sport.

Dette blir en av sportens største legender

Foto: Alessandro Trovati / AP

Kan Sebastian Vettel hamle opp med selveste Michael Schumacher?

Den 24 år gamle tyskeren kjørte søndag inn til nok en seier i Formel 1. Sebastian Vettel står nå med 18 seirer.

Det er en evighet opp til Michael Schumachers rekord på 91 seirer, men om noen skal klare det i løpet av de neste par tiårene, tyder mye på at det må bli Sebastian Vettel.

Han er imidlertid bare 33 bak Alain Prost, som ligger på plassen bak Schumacher. Og Vettel har 18 seirer mer enn Prost hadde da han var på samme alder.

- Det er ingen overraskelse at denne mannen vant igjen. Ser vi en av sportens ekte legender? uttalte BBCs ekspertkommentator David Coulthard etter Vettels triumf i Italia.

I søndagens Grand Prix-løp i italienske Monza, kjempet han mot Fernando Alonso og Jenson Button om seieren. Alonso tok ledelsen fra start, men Vettel klarte å passere ham og kjørte til slutt inn til sesongens åttende seier.

Vettels aller første seier kom for øvrig i Monza for tre år siden.

- Denne banen har vært tøff for oss de siste par årene, men vi kom tilbake i år, konstaterte Vettel fornøyd.

Jenson Button passerte også Alonso før mål, og knep dermed andreplassen, men spanjolen måtte ta til takke med tredjeplass.

Vettel leder nå med 112 poengs margin til nærmeste utfordrer, Fernando Alonso. Det betyr at han kan sikre seg sin andre strake tittel i Singapore om et par ukers tid.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag