Ett ord som har preget kampen om å få søke Sykkel-VM på Norges vegne i 2016, har vært entusiasme.

Det fleste aktørene i Sykkel-Norge har hatt gode grunner til at nettopp deres region og hjemby, burde få nettopp dette arrangementet.

Aleksander Kristoff har for eksempel blitt benyttet i markedsføringen av Stavangers kandidatur. Han har av hele sitt hjerte ønsket at det pulserende sykkelmiljøet i Rogaland skulle få kloa i dette arrangementet.

- Jeg er overrasket over at Bergen har en bedre søknad enn Stavanger, ettersom jeg vet utrolig bra søknaden til Stavanger er, sier Kristoff til procycling.no.

- Bergen blir knallbra
Han er uansett stor nok til å stille seg bak det endelige alternativet, og håper selvsagt på sjansen til å sykle VM på norsk jord.

- De (Bergen) må ha gjort en utrolig bra jobb der opp for å vinne frem, legger Kristoff til.

Her kan du lese hele VM-søknaden til Bergen!

Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg er fra Krokstadelva, og sokner således til Buskerud om den andre av de tre kandidatene som holdt ut lengst, nemlig Drammen.

Dermed mottok også han budskapet med såret lokalpatriotisme.

- Det er ingen tvil om at jeg ønsket meg Drammen, med tanke på mitt geografiske utsprint. MEN jeg tror Bergen også blir knallbra, sier han til procycling.no.

Må samle Sykkel-Norge
Deretter er han inne på et svært sentralt element i forhold til å overbevise UCI om at Kristoff, Edvald Boasson Hagen og andre bør få konkurrere foran et heltent norsk publikum i 2016:

- Det viktigste nå er å samle Sykkel-Norge under parolen «VM ska hem». Jeg vil tro det gjenstår mye jobb for å overbevise UCI, men det bør være mulig. Jeg krysser derfor fingerne for Bergen, avslutter den populære sykkelkommentatoren.

Stian Remme er bergenser og ble selvsagt sjeleglad for beskjeden fra NCF. Joker Merida-rytteren har også vært en del av løypekomiteen i prosjektgruppen som har arbeidet med å få mesterskapet til byen.

- Dette er en eventyrlig drøm som kan bli virkelig. Dette kan være starten på noe stort for Bergen som sykkelby, og ikke minst for Norge som sykkelnasjon, mener Remme.

- Det er fantastisk at Bergen står igjen som vinner på Norges vegne. Nå er det mange som fortjener mye ros for sin enorme vilje for at dette skulle bli en realitet. Vi må nå legge oss i bukken for å lage en uimotståelig VM-søknad til UCI. Dette kommer til å bli tidenes folkefest i Bergen by og i Norge.

- Holder Remme på sykkelen
Atle Kvålsvoll var ambassadør for Trondheim mens de fortstt var med i kampen om mesterskapet, og den kjente treneren er sikker på at Bergen viser frem Norge fra sin beste side.

- Gratulerer til Bergen som norsk VM-kandidat. Vestlandet kan by på god norgesreklame, med det beste av norsk natur. Lykke til videre i prossesen.

procycling.no har også mottatt flere reaksjoner i forbindelse med valget til Norges Cykleforbund:

- Jeg synes det er et bra valg. Det er alltid kult med VM midt i byen. Det gjør det også mer spennende at løypa er krevende. Og sist, men ikke minst: Det er en fin måte å holde Stian Remme på sykkelen en del år framover, sier Gino Van Oudhehove.

- Jeg er glad om Norge får VM. Bergen er en flott by med sykkelhistorie, skriver Kurt Asle Arvesen i en tekstmelding.

- Gratulerer til Bergen og lykke til videre i søkeprosessen. Knall om Norge får VM i 2016, melder Christer Rake.

- Dette er topp, sier Johan Kaggestad.

- Bergenserne er gode på å lage fest og til å skape begeistring. De har erfaring fra store arrangement. De har laget en løype som er variert og sentrumsnær. I tillegg har de en sykkekultur som er vel så bra som mange av de andre kandidatene, utdyper han overfor tv2sporten.no.

Hva synes du om at Bergen ble valgt som norsk søkerby foran VM i 2016? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!