WHISTLER (Nettavisen): I dag, fredag 12. februar, er det nøyaktig fire år siden Lars Bystøl fra Voss løftet skiene over hodet i triumf på sletta i Pragelato.

Eldar-hopperen var smått sensasjonelt blitt olympisk mester.

Tidligere samme dag var det også hopprenn i Zakopane i Polen. Ukjente Anders Jacobsen ble nummer sju i COC-rennet, som for øvrig ble vunnet av Anders Bardal.

- Jeg, Tom Hilde og Anders Bardal satt på en pizzarestaurant og så på at Lars tok gull. Og Roar Ljøkelsøy tok jo også medalje.

- Jeg husker det veldig godt, sier Anders Jacobsen til Nettavisen.

Få OL-nyhetene på sms før alle andre!

- Skjønte det var mulig
Nå er det han som er Norges hopphåp i OL. Formstigningen de siste ukene har vært så bra at det ikke vil være noen overraskelse om Jacobsen tar medalje når OL i Vancouver innledes med normalbakkerenn i Whistler lørdag.

I så fall gir 24-åringen fra Hønefoss nettopp Lars Bystøl litt av æren.

- Det har nok betydd en del for meg og Tom at Lars vant. Vi hadde jo hoppet mye sammen med ham på trening. Når han kunne vinne OL, skjønte vi at det var mulig å nå toppen, sier Jacobsen – som bare elleve måneder senere selv kunne heve hendene i triumf som sammenlagtvinner av hoppuka.

Nå tar han mål av seg til å ta medalje i OL.

- Jeg har som mål å ta to medaljer, egentlig. Både for lag og individuelt, innrømmer han.

- Perfekt
På OL-arrangørenes forhåndstips, er ringerikingen riktig nok ikke med på lista over de ni potensielle vinnerne i lørdagens normalbakkerenn.

- Helt perfekt. Det passer meg veldig bra at det er andre som har presset på seg, sier Jacobsen til Nettavisen.

Han har ikke lagt skjul på at han av og til har slitt med høye skuldrer tidligere i sesongen. Nå slår han nedenfra, samtidig som han stadig føler seg mer komfortabel.

- Jeg føler egentlig at jeg har alt å vinne og ingenting å tape. Da klarer jeg å slappe litt mer av, forklarer han.

Ekstra treningsdag
At han hoppet seg inn blant de ti beste i verdenscupen, og dermed er forhåndskvalifisert til lørdagens konkurranse, gjør det enda lettere å slappe av.

- Det betyr at jeg får en ekstra treningsdag. Å måtte kvalifisere seg, er en stressfaktor. Nå kan jeg ta det med ro i begge hoppene fredag. Det er en stor fordel, erkjenner Jacobsen – som har vært blant de aller beste på trening onsdag og torsdag.

Også Bjørn Einar Romøren er kvalifisert for lørdagens renn. Det er derimot ikke Tom Hilde og Anders Bardal, som må prestere i fredagens kvalifisering.

Johan Remen Evensen ble torsdag vraket fra det norske laget, og blir tilskuer til åpningsrennet.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!