Gå til sidens hovedinnhold

Dette er årets sportspersonlighet

Nå leker Mark Cavendish med tanken på å slette Eddy Merckxs rekord fra Tour de France.

169.152 briter stemte fram VM-gullet i København og Mark Cavendish fram til årets idrettsutøver i hjemlandet.

Prisen, som deles ut av BBC Sports hvert år, henger meget høyt og sykkelfenomenet gjorde knockout da han fikk 49,47 prosent av stemmene.

Isle of Man-sprinteren var også nominert i fjor, men endte da opp med sjuendeplass og kun 6,33 prosent av stemmene.

VM-gullet, poengtrøyen under Tour de France, samt en stadig voksende interesse og medieeksponering i Storbritannia, bidro til den voldsomme oppslutningen rundt Cavendish denne gangen.

- Noen av lagkameratene mine vil sikkert mene at dette er uvanlig, men nå er jeg målløs. Bare å bli nominert er en utrolig følelse, fortalte Cavendish under det BBC-sendte showet.

Slo golfer og friidrettsutøver
Han vant foran golferen Darren Clarke (som vant The Open Championship) og friidrettsutøveren Mo Farah (verdensmester på 5000 meter).

Det engelske cricketmannskapet ble årets lag, og trener Andy Flower ble årets trener.

Les også: Cavendish ba dronningen heie

Fra scenen røpet Cavendish at han i årene som kommer vender fokus mot nok en rekord.

I 2012 er naturligvis både OL og poengtrøya under Tour de France på menyen, men med 20 etappeseirer allerede fra det franske etapperittet, er ikke veien avskrekkende lang opp til en av sykkelsportens aller største legender.

Hedret, hedret og hedret
Eddy Merckx vant nemlig hele 34 etapper i løpet av sin aktive karriere.

- Jeg er ingen rekordsamler, men i snitt har jeg vunnet fem etapper i året. Dermed er det oppnåelig, dersom ting fortsetter slik det har gjort fram til nå.

Cavendish er den tredje syklisten som har mottatt utmerkelsen gjennom tidene. Tommy Simpson mottok den etter å ha blitt Storbritannia første verdensmester i 1965, og Sir Chris Hoy fikk den etter å ha dominert OL i Beijing som banesyklist.

Mark Cavendish har også blitt kåret til årets idrettsmann av de britiske sportsjournalistene. Tidligere i høst mottok han også en hedersmedalje (MBE) av dronning Elizabeth under en seremoni på Buckingham Palace.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken