*Nettavisen* Sport.

Dette er Arvesens nye jobb

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Som ung rytter var Kurt en stor inspirasjon for meg, sier Edvald Boasson Hagen.

09.10.11 13:50

Søndag, i forbindelse med Paris-Tours, avslutter Kurt Asle Arvesen sin profesjonelle karriere.

Samme dag bekrefter han ovenfor TV2 Sporten, noe også Team Skys hjemmeside publiserte timer senere, at rittet ikke blir hans siste opptreden for Team Sky.

36-åringen skal nemlig gå rett inn i stillingen som sportsdirektør i det britiske storlaget fra og med neste sesong.

KOMMENTAR: Du er en sann mester, Kurt!

Wiggins og trolig Cavendish
- Vi har snakket sammen om dette her helt siden starten og Sky har vært førstevalget mitt hele veien og det var det jeg hadde håpet på, sier Kurt Asle Arvesen til TV2 Sporten.

Team Sky har som kjent Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen (kontrakt ut 2012), Lars Petter Nordhaug (skal snart signere ny kontrakt ut 2012), med flere sykkelprofiler i stallen.

Neste år får de trolig også den nybakte verdensmester, Mark Cavendish, på laget.

- Tiden er inne for nye utfordringer. Jeg er meget imponert over hvordan Team Sky har jobbet de to første årene som profflag, og jeg nølte ikke da jeg fikk tilbudet. Syklingen har vært en stor del av livet mitt i mange år, og jeg ser fram til å dele mine erfaringer, forteller Arvesen til Team Skys hjemmeside.

Brailsford: - Viktig at vi beholder slike som Kurt
Lagets sjef, Dave Brailsford, har stor tro på Arvesen som sportsdirektør.

- Kurt er en av de meste profesjonelle og talentfulle rytterne jeg har arbeidet med. Hans resultater over lang tid forteller egentlig det meste, og i hans to siste år som proff har han spilt en vital rolle i Sky-laget.

- Han er en utrolig flott rollemodell og vi er utrolig glade for at han valgte oss. Å holde på slike erfarne mennesker som Kurt, med den riktige holdningen, er utrolig viktig for sporten. Han blir en fantastisk tilvekst i vårt støtteapparat.

Bradley Wiggins, Skys sterkeste sammenlagtrytter i de store etapperittene, har følgende å si om nordmannen:

- Det har vært en glede å sykle med Kurt i Team Sky. Hans resultater snakker for seg selv - fra U23-verdensmester til etappevinner i treukersrittene.

Hylles av Flecha
- Viljen hans til å være best og ikke minst hvordan han har ledet lagene han har syklet på, har imponert meg. På toppen av det er han en av sportens «good guys» og han vil bli savnet av alle i feltet. Det er sjeldent jeg finner en som deler min sans for humor - men Kurt gjør definitivt det!

Wiggins for også støtte av Juan-Antonio Flecha, Skys klassikerkaptein.

- Jeg visste først hvem Kurt var da han vant VM i 1997 foran Oscar Freire (Flechas landsmann, vår.anm.). Siden da har jeg hatt stor respekt for ham som klassikerrytter og ikke minst som «roadcaptain» - spesielt i Tour de France.

- Han har hjulet oss alle de siste to årene i Sky. Han er en dem du alltid vil høre på - gode råd, herlige historier og morsomme spøker. Jeg vil også gratulere Kurt for alt han har oppnådd som sykkelrytter.

Edvald: - Et stort privilegium
Gjennom sin 14 år lange karriere har Kurt Asle Arvesen betydd mye for norsk sykkelsport. Det kan Norges nye sykkelkomet, Edvald Boasson Hagen, skrive under på.

- Som ung rytter var Kurt en stor inspirasjon for meg, og som en profesjonell rytter har han vært en fantastisk lagkamerat og venn.

- Han har opplevd utrolig mye på sykkelen og har alltid gjort det med et smil om munnen. Det er ikke mange ryttere som har vunnet etapper i touren, vueltaen (lagtempo med Team CSC i 2006, vår.anm.) og giroen - det forteller alt om Kurts styrke og talent på sykkelen. Det har vært et stort privilegium å sykle med ham for Sky og landslaget, og jeg ønsker han lykke til videre i hans nye rolle.

Arvesens vil også jobbe med et prosjekt kalt «Melkesyrefabrikken».

I nye lokaler på Frogner, Oslo, skal mosjonister og andre treningsglade folk kunne få utført testing av blant annet oksygenopptak og laktatverdier.

Les også: Kurt: - Jeg kan bli landslagssjef

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.