*Nettavisen* Sport.

Dette er AS Roma

John Carew ble fredag kveld klar for den italienske storklubben AS Roma. TV 2 Nettavisen gir deg det du trenger å vite om Carews nye klubb.

29.08.03 22:46

AS Roma ble stiftet i 27. juli 1927, og var allerede fra første stund ment å konkurrere med "vinden fra nord" - de dominerende klubbene nord i Italia. Klubben har helt fra fødselen av spilt i gule og røde drakter.

Bare tre seriegull

AS Roma har vunnet den italienske serien tre ganger: 1941/42, 1982/83 og 2000/2001. Cupen har hovedstadsklubben vunnet sju ganger, senest i 1991. I tillegg vant klubben forgjengeren til UEFA-cupen, Fairs, i 1961.

Klubbens erkerival er naturligvis Lazio. De blåkledde rivalene har vunnet serien to ganger og cupen tre.

Den mest kjente spilleren i Romas historie, er kanskje Gabriel Batistuta - argentineren som scoret så ofte at han ble omdøpt til Batigol.

Totti - kaptein og sjef

Klubbens største stjerner i dag, er Francesco Totti, Marco Delvecchio, Antonio Cassano og Vincenzo Montella - alle spisser som John Carew nå må konkurrere med om plass på laget.

Kaptein Totti er den soleklart største stjernen.

Den 26 år gamle angriperen ga tidligere i år ut en bok med egne sitater, en slags "worst of"-bok med de dummeste uttalelsene han har kommet med i intervjuer.

Boka har solgt meget godt denne sommeren.

Trener i AS Roma er den meritterte 57-åringen Fabio Capello, som tidligere nøt mange triumfer som trener i AC Milan. Han fikk for øvrig sparken i Real Madrid noen uker etter at han ledet den spanske storklubben til seier i Mesterligaen i 1997.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.