Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Astanas Tour de France-kaptein

- Løypen passer meg utmerket, sier dansken.

Etter en trøblete 2012-sesong, med mye utenomsportslig fokus, drar Jakob Fuglsang fra RadioShack.

I Astana vil dansken mest sannsynlig få flere sjanser enn han fikk på storlaget RadioShack.

Nå virker det som at Fuglsang til og med får lov til å være kaptein i Tour de France. Lagets store sammenlagtkanon, Vincenzo Nibali, satser nemlig mot Giro d’Italia. Der vil han etter alt å dømme få hjelp av Janez Brajkovic.

Kaptein i flere ritt
Det gir 27 år gamle Fuglsang muligheten til å kjøre for egne sjanser i Tour de France. Men det er ikke bare i det franske rittet dansken skal få vise frem sine kvaliteter.

- Jakob blir kaptein i touren, sier Astana-manager Giuseppe Martinelli til Cycling News HD.

- Han vil også kjøre Paris-Nice, noen av klassikerne og Dauphiné som kaptein.

Gleder seg som et barn
Med seg på Tour de France-laget får dansken trolig Amstel Gold Race-vinner Enrico Gasparotto.

- Det er en mulighet for å kjøre Tour de France for første gang i mitt liv, sier italieneren.

- Jeg ønsker å dra til touren for å hjelpe Jakob til en god sammenlagtplassering, og kanskje også for å vinne etapper. Det vil bli min først tour, så jeg kommer til å være som et barn på første skoledag.

I år skulle Fuglsang egentlig være RadioShacks kaptein under Giro d’Italia, men en kneskade satt han utenfor spill.

Den frittalende dansken fikk heller ikke kjøre Tour de France eller Vuelta a España, etter en lengre konflikt med sportsdirektør Johan Bruyneel.

- Fin blanding
I fjor sa han at målet var en plassering blant de fem beste i giroen. Han virker imidlertid ikke til å ha satt seg noen resultatmål for neste års tour helt ennå, men han ser frem mot rittet.

- Jeg synes det er en rute som passer meg bra, sier Fuglsang til sporten.dk.

- Det virker som det er en god blanding av flere forskjellige ting, og det passer meg bra. Jeg er en allround-rytter, som verken er klatrer eller temporytter, så en god blanding passer meg utmerket. Jeg tror også at vi vil ha gode muligheter på lagtempoen.

Men Astana vil ikke bare satse mot de store treukersrittene. I år var nemlig det kasakhstanske laget svært suksessfulle i Ardenner-klassikerne med seier i både Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège. Neste år vil hele pallen fra det sistnevnte rittet kjøre for Astana.

- Vi vil være et av lagene å slå i Ardenner-klassikerne. Det kommer kanskje til å være sterkere eller mer formsterke ryttere der, men vi vil stille med hele podiet fra Liège-Bastogne-Liège, sier Martinelli.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken