*Nettavisen* Sport.

Dette er bevisene mot Armstrong

Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)

Det er ikke bare vitneutsagn USADA mener at de har på sykkelkongen.

13.07.12 15:41

Tidligere i årets Tour de France kom beskjeden om at Jonathan Vaughters, Dave Zabriskie, Christian Vandevelde, George Hincapie og Levi Leipheimer var blant dem som hadde vitnet mot Lance Armstrong.

Ryktene ble hverken bekreftet eller avkreftet av aktørene selv eller USADA.

Men det har vært det nærmeste vi har kommet svar på hva slags bevis USADA har mot Lance Armstrong. Vitneutsagn skal være esset i det amerikanske anti-doping forbundets sak.

Suspekte blodverdier
Men de skal ha mer på den amerikanske sykkelkongen.

New York Daily News melder fredag at USADA også bygger opp saken rundt store svingninger i hematokritnivået i Armstrongs blod.

I Armstrongs comeback-år, 2009, skal han med to ukers mellomrom ha avlagt blodprøver som viste et hematokritnivå på henholdsvis 38,2% og 45,7%.

En slik forskjell er ikke i seg selv et bevis på doping, men avisen mener å vite at USADA skal bruke disse og 36 andre blodprøver som bevis på dopingbruk.

Sammen med vitneutsagnene skal blodverdiene være USADAs sterkeste bevis mot Armstrong.

I motsetning til vitneutsagn er blodverdiene et objektiv bevis, noe som kan bli viktig for USADA, all den tid Armstrong vanligvis har brukt en forsvarsteknikk som innebærer å angripe integriteten og troverdigheten til de som beskylder han for juks.

- Dataene er helt konsistente med blodmanipulasjon, deriblant EPO bruk, skrev USADA i brevet de sendte ut til Armstrong og de andre innblandede partene da de tok ut tiltalen.

Stiller seg uforstående til anklager
En av Armstrongs advokater, Robert Luskin, mener at dette er gamle og grunnløse påstander.

- Resultatet av flere av disse blodprøvene la Armstrong selv ut og eksperter mente at det var bevis for at han ikke dopet seg.

- Lance Armstrong bestod alle testene som ble tatt av ham i 2009 – og hver gang både før og etter det.

Armstrong fikk torsdag støtte fra kongressmedlem Jim Sensenbrenner, som stilte spørsmål rundt rettssikkerheten til Armstrong.

Så spørs det om det er nok for den amerikanske sykkelkongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag