*Nettavisen* Sport.

Dette er Brækhus' drømmemotstandere

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Vil ikke møte Anne-Sophie Mathis.

08.09.13 15:38

Cecilia Brækhus har mange ønskemotstandere på blokka før neste kamp, men franske Anne Sophie Mathis er ikke en av dem.

Etter at hun hadde feid unna Oxandia Castillo og vunnet på teknisk knockout i niende runde lørdag, tok det ikke lang tid før spørsmålet om neste motstander dukket opp.

- Jeg har mange forskjellige typer motstandere på blokken. En av den er Christina Hammer (Tyskland), men jeg vil også vurdere Layla McCarter (USA), ei jente fra Argentina i klassen under meg, samt Myriam Lamare (Frankrike), sier Brækhus.

- Det snakkes også om en returkamp mot Mathis?

- Jeg vet ikke om det er en kamp som motiverer meg mest akkurat nå. Jeg har jo beseiret Mathis. Akkurat som Castillo er hun en svært hardtslående bokser. Jeg vet nå at jeg har slått to av de mest hardtslående kvinnebokserne i verden. Det gir meg enorm trygghet, men nå er det på tide å gå litt videre og se meg om etter litt andre utfordringer, sier Brækhus til NTB.

Pleie kropp og hode
Vi traff henne på hotellet i Frederikshavn bare ni timer etter at hun forlot ringen. Det er bare så vidt hun har fått fordøyd seieren over Castillo, men hun vet svært godt at det betyr et nytt steg i karrieren hennes.

- Dette var en veldig viktig kamp og seier. Jeg har tatt et nytt steg framover, for denne seieren vil bli lagt merke til internasjonalt, mener Brækhus.

Hun forteller også at hun merker kampen på kroppen, bokstavelig talt.

- Nå ser jeg fram til to ukers feiring og ferie. Kroppen bærer preg av å ha blitt truffet av knallharde slag i ni runder. Den trenger litt tid på å bli helt fin igjen. Rent mentalt har det også vært en enorm utladning, så jeg trenger virkelig en lang ferie nå, uten å tenke på verken trening eller boksing i det hele tatt, forteller hun.

Rent bort
- Jeg kommer til å fortsette med dette i et par år til, og jeg må si at jeg er blitt veldig sulten på å gjøre rent bord. Derfor kommer jeg bare til å se etter de aller beste når nye motstandere skal finnes, sier den tredobbelte norske verdensmesteren.

- Tiden går fort, så det gjelder å utnytte de mulighetene som dukker opp til å møte de aller beste.

At hun kan bli en legende innen kvinneboksingen er ikke noe hun tenker på.

- Det folk flest ikke forstår er at jeg ikke driver med dette for å bli en legende, men rett og slett for at jeg elsker boksesporten. Det er den store lidenskapen min, sier Cecilia Brækhus til NTB.

- Jeg trener knallhardt to ganger per dag sammen med noen av verdens beste boksere. Jeg har det mye moro, og så lenge det er slik, er motivasjonen stor. Grunnlaget for at jeg driver med boksing er interessen for og forelskelsen i denne idretten. Det er det som virkelig motiverer meg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.