RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er curlingguttas eksklusive klubb

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det har kostet meg noen drinker opp gjennom årene, sier Pål Trulsen. Følger noen av klovnebuksene i hans fotspor?

Det finnes en eksklusiv curlingklubb der det er stor prestisje å få innpass.

Norges gullskip fra OL i 2002, Pål Trulsen, er én av to norske medlemmer.

Fair play og sportsånd
Etter VM i 2002 ble han tildelt Collie Campbells minnepris, en årlig pris der utøverne selv stemmer fram den de mener best har representert curlingsporten i VM gjennom fair play og god sportsånd.

Det har kostet Pål Trulsen «dyrt».

- Med troféet hører også et medlemskort. Dette er det viktig å ha med seg til enhver tid, sier Trulsen til Nettavisen og utdyper.

- Dersom vi treffer noen andre som har det kortet, mens vi selv har glemt å ta det med, må vi kjøpe en drink av et slag til den personen.

- Har kostet meg noen drinker
Det skjedde Trulsen flere ganger i tiden etter at han vant prisen.

- Kortet har kostet meg noen drinker opp gjennom årene, ja. Jeg glemte det i EM et år, og da var det en finne som var på meg hver eneste dag. Heldigvis kan kortet bare «brukes» en gang hvert døgn. Jeg har glemt det både i Sofia der ting nesten er gratis, men også reist til Sveits med det, og det er det langt dyrere, konstaterer Trulsen.

Derfor har han nå tatt lærdom av episodene.

- Den siste tiden har jeg alltid hatt med meg kortet i lommeboka

Jentene vil følge etter
Onsdag skrev Nettavisen om Norges curlingskip Linn Githmark som fikk det prestisjefulle Frances Brodie-troféet etter årets VM for kvinner.

Det tilsvarer guttas Collie Campbells minnepris, men har ikke det samme eksklusive kortet å «skryte» av.

- Du får be Linn Githmark starte et tilsvarende opplegg på kvinnesiden, oppfordrer Pål Trulsen.

Og Githmark tar utfordringen på strak arm.

- Jeg får snakke litt med Dordi Nordby og Marianne Rørvik (tidligere norske vinnere av Frances Brodie-troféet) og se hva vi kan gjøre, sier Githmark til Nettavisen.

- Før gikk det mye i whiskey
Hun forteller at jentene likevel har en mindre versjon av reglene til gutta.

- Når vinneren av troféet kåres i VM må den spandere ubegrenset med drikke på banketten på tidligere vinnere som er tilstede. Heldigvis for meg var det bare Ann Silver fra USA som var her i Canada i år, sier Githmark.

Hun mener de er langt hardere på flaska på herresiden.

- Drikkereglene er mye hardere der. Tradisjonen i curling er at vinnerlaget spanderer alkohol på motstanderne etter vanlige turneringskamper. Før gikk det mye i whiskey, men nå blir det stadig mer kaffe, forteller Githmark.

«Dåp»
På herresiden har de også en «dåp» av nye medlemmer i klubben.

- Når vinneren av troféet er kåret i VM, samler alle som har kortet seg i baren. Da må han som har vunnet spandere på alle de tidligere vinnerne, for da har han akkurat ikke mottatt kortet sitt selv, forteller Trulsen.

Avhengig av hvilket land VM går i kan det fort bli en såpass dyrkjøpt erfaring at vinneren ikke gjør som Trulsen og glemmer igjen kortet ved senere anledninger.

Klovnevinner?
Mens kvinnene er ferdige med sitt VM for i år er mennene i full gang i Italia. Norge har fått en strålende start og ligger an til å sikre seg semifinaleplass.

Men Norges OL-skip Thomas Ulsrud måtte kaste inn håndkleet like før VM startet på grunn av sykdom i familien. Han ville ellers sannsynligvis vært en god kandidat til Collie Campbells minnepris. Nå får vi se om en av de andre klovnegutta med vikarskip Torger Nergård i spiss likevel kan hente prisen hjem til Norge.

PS. Norge har to medlemmer av den eksklusive klubben - Bo Bakke fra 1988 og nå sist Pål Trulsen i 2002.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere