RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er det lenge siden du har sett

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Wayne Rooney og Manchester United overbeviste - endelig.

MANCHESTER UNITED - WOLVERHAMPTON 4-1:

Flott angrepsfotball og etterlengtet målshow fra Wayne Rooney.

Er Manchester United endelig tilbake?

Trist høst for United
Det har vært en blå (!) uke for Manchester United. Djevlene, som i fjor gikk helt til finalen i Champions League, ble onsdag slått ut av Mesterligaen med 2-1-tap borte mot Basel.

I samme kamp ble forsvarskjempen Nemanja Vidic stygt skadet og fryktes å være ute resten av sesongen. I tillegg befinner Javier Hernandez, Anderson, Tom Cleverley, Michael Owen, Rafael og Fabio seg på skadelisten.

Også var det denne Premier League-tabellen, da. Andreplassen er på ingen måte sikker, og bitterheten er stor over at Manchester City ser ut til å være ganske suverene på plassen over. Siden det begredelige 6-1-tapet mot naborivalen i slutten av oktober, har det blitt fire trepoengere og én uavgjort, men på tradisjonsrike Old Trafford jubles det ikke overdådig av en rekke med ettmålsseiere.

Og som om begredelighetene ikke var mange nok, tynger også Wayne Rooneys scoringsstatistikk over Drømmenes Teater. Spissen har puttet ni mål denne sesongen - samtlige på sesongens fem første kamper. Det gir en måltørke på ni lange kamper.

Viste gamle takter mot Wolves
Lørdag ventet Wolverhampton på den andre banehalvdelen. Ulvene ligger i bunnen av tabellen, men Sir Alex Ferguson har neppe glemt at det var mot nettopp Mick McCarthys tropp at forrige sesongs første tap kom (i februar!).

De oransje kan igjen ha blitt et vendepunkt for United.

Denne gangen til det bedre.

Gnisten var på mange måter tilbake. Hjemmefansen kunne igjen la seg underholde. Selv uten Vidic var den bakerste rekka solid. Angrepsspillet var ved flere anledninger lekkert, og kontringene raske og ungdommelige.

Hva så med Rooney?

Han pælmet to flotte bøtter med vann over måltørken.

Nani og Rooney sikret målkalas
Rooney viste seg tidlig fram på hjemmegresset, men det var Nani som puttet det første målet på et hardt skudd fra utsiden av 16-meteren.

Så var det endelig Rooney sin tur. Spissen kopierte Nanis langskudd, og klistret 2-0 ved stolperota - hans første Premier League-mål siden 18. september.

To minutter ut i den andre omgangen skapte Wolves spenning i kampen med en utligning fra Steven Fletcher, men Nani, som for øvrig spilte en knallgod kamp, økte igjen like etterpå.

Halvtimen før full tid spikret Rooney seieren fast på måltavla. Landslagsspilleren fikk ballen på bakerste stolpe og styrte nydelig inn 4-1 på halv volley.

Dermed sikret United sin første virkelig overbevisende seier siden 3-1 mot Chelsea i september.

- Angrepsspillet vårt var veldig bra i dag. Vi har noen fantastiske unge spillere, som bygger grunnlaget for klubben vår i mange år fremover, var Fergusons kommentar etter seieren, ifølge sportinglife.com.

Med én kamp mer spilt enn City, ligger Ferguson to poeng bak Roberto Mancini. Tottenham, som har spilt to færre kamper, jager fem poeng bak.

Wolverhampton sliter fortsatt i bunnen - kun tre poeng over nedrykksstreken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere