*Nettavisen* Sport.

Dette er det store målet for Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen har bestemt seg for å satse knallhardt på innendørs-EM i friidrett i mars, men han blir ikke den eneste norske eliteutøveren som skal konkurrere i vinter. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Henrik Ingebrigtsen har bestemt seg for å satse knallhardt på innendørs-EM i friidrett i mars, men han blir ikke den eneste norske eliteutøveren som skal konkurrere i vinter.

– De fleste av de utøverne vi har i elitegruppen kommer til å satse på innendørssesongen, og det store målet er EM i Praha i mars, forteller sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Han sier at det først og fremst er de utøverne innendørssesongen er naturlig for, som satser. Først og fremst gjelder det mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen som kommer til å løpe 1500 meter i Praha, men også sprinterne Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure løper mot EM.

I tillegg er det klart at høydehopperen Tonje Angelsen blir med sammen med Margrete Renstrøm. Sistnevnte er tilbake igjen for fullt etter skaden i foten hun pådro seg i oppvarmingen før lengdekonkurransen i London-OL i 2012.

Full fres

– Det kommer til å bli full fres innendørs i vinter, og sesongen starter for alvor i månedsskiftet januar/februar, sier sportssjefen. Da står Fjord1 Indoor i Florø på programmet 31. januar, og det er også en del internasjonale stevner de norske utøverne satser på for å kvalifisere seg til mesterskapet i Praha.

– Det blir noen hektiske uker etter at sesongen kommer i gang for alvor. Det starter som sagt, i slutten av januar og kulminerer fem-seks uker senere med EM som går i Praha fra 6. til 8. mars. Laguttaket kommer til å bli gjort 2. mars, sier sportssjef Nilsen.

Kvalifiseringskravene har vært kjent en stund. Ndure må under 6,75 på 60-meteren for å komme med, mens Okparaebo må under 7,40. Når det gjelder Henrik Ingebrigtsen må han under 3.45,00. Den personlige rekorden hans er et sekund bedre og ble satt 11. februar 2012, så det er helt klart at løperen fra Sandnes må ned mot sitt beste for å komme gjennom nåløyet.

I høyde må Tonje Angelsen over 1,87 meter, og det bør være «lett match» for henne, mens det kan bli tøffere for Margrete Renstrøm å klare 6,35 i lenge.

Positive rapporter

– Jeg har fått veldig mange positive rapporter og tilbakemeldinger fra utøverne på det de har gjort av treningsarbeid til nå denne vinteren. Men det er først og fremst januar måned som blir viktig, både med tanke på innendørs-EM og utendørssesongen som starter i mai, forteller Nilsen.

Han sier at de fleste utøverne satser hardt på treningsleirer i januar på varmere steder enn i vinternasjonen Norge, og det gjelder å unngå skader på dette tidspunktet.

Utendørs er det selvsagt VM i Beijing som blir høydepunktet, men utøverne må også tenke lenger fram.

– Jo, den sesongen vi står foran er viktig, ikke bare med tanke på VM i Kina, men også med tanke på OL neste år i Rio de Janeiro. Ved siden av mesterskapet i Beijing er også lag-EM i Russland viktig for oss, sier Nilsen til NTB. Målet for det norske laget i Tsjeboksary St. Hans-helgen blir å beholde plassen i Superligaen.

– Jeg vil si at pilene for våre beste utøvere peker oppover akkurat nå. Håpet er at det er en utvikling som skal holde seg også den måneden vi er inne i, for det er nå det gjelder, sier Ronny Nilsen til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag