RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er det villeste du får se i VM

Foto: Skjermdump YouTube
Sist oppdatert:
Se Torstein Horgmo gjøre trikset som aldri har blitt utført i Slopestyle.

Norges beste snowboardere er tilbake på norsk jord etter å ha hatt base i Colorado en måneds tid.

De norske VM-håpene kan vise til gode resultater i konkurransene på amerikansk jord og landslagstreneren Thomas Harstad er optimist før verdensmesterskapet starter.

- Jeg tror vi ligger veldig bra an og det virker som alle er i god form. Vi har hatt gode resultater i konkurransene, og det er lite skader, sier Harstad til Nettavisen.

Norges kanskje fremste håp i slopestyle-konkurransen er Torstein Horgmo. Trønderen var den første til å gjøre en triple cork da han landet det som regnes som de vanskeligste trikset å utføre på Folgefonna i 2010.

Nylig gjorde Horgmo dette trikset igjen i Big Air-konkurransen i X-Games. Det holdt til sølvmedalje bak canadiske Mark McMorris.

Big Air er ikke en del av VM-programmet, men landslagssjefen tror likevel at vi kan få til å se en triple cork i Oslo Vinterpark senere denne måneden.

- Det er ingen som har gjort det før i Slopestyle. Der skal man gjennom flere hopp, og man kan ikke fokusere all energien på det ene hoppet som i Big Air. Hvis Torstein må, så kan det hende han gjør en triple cork i VM hvis hoppet er stort nok.

- Hvis han må?

- Ja, det er et farlig triks å gjennomføre, og han vil nok vente til en finale før han drar fram det, sier Harstad.

Bak Horgmo er det flere spennende og fremadstormende utøvere, som ikke er like vant med den store oppmerksomheten som Horgmo, Gjermund Bråten og de andre toppkjørerne høster i statene. Harstad prøver å få sine elever til å tenke at dette bare er en ny konkurranse.

- Det er selvfølgelig spesielt å konkurrere i VM på hjemmebane og man har ekstra lyst til å gjøre det bra her. De bør tenke på at bare er enda en konkurranse for å holde fokus på det de skal gjøre og ikke føle noe ekstra press.

PS: Mark McMorris og Sebastien Toutant er de øvrige to som som har gjort en triple cork.

Her kan du lese mer om Snowboard-VM

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere