Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Detroit Red Wings

Anders Myrvold er den eneste nordmannen i NHL i øyeblikket. Han spiller til gjengjeld for Detroit Red Wings, som kanskje best kan beskrives som NHLs svar på Real Madrid.

Detroit Red Wings er et av "The Original Six" - et av de seks lagene som har vært med helt siden ligaen startet i 1926. De andre lagene er Boston Bruins, Montreal Canadiens, New York Rangers, Toronto Maple Leafs og Chicago Blackhawks.

Klubben Anders Myrvold nå representerer har vunnet Stanley Cup ti ganger - senest i 2002. Sammen med Colorado Avalanche og New Jersey Devils, har Red Wings dominert ligaen de siste åtte årene.

- Bare det å ta på seg hockeydrakta, er veldig spesielt, sier Myrvold til TV 2 Nettavisen.

Mange store stjerner
Klubbens største stjerner i dag er Steve Yzerman og Brett Hull, men også Nicklas Lidström, Chris Chelios, Derian Hatcher, Brendan Shanahan, Robert Lang, Pavel Datsyuk og Mathieu Schneider er store stjerner i NHL.

Yzerman og Hull ender helt sikkert i Hall of Fame når de legger opp, og trolig får de også selskap av Chelios, Lidström og Shanahan i det celebre museumet i Toronto. Også Hatcher og Schneider har gode muligheter til å ende der.

Detroit vant Stanley Cup i 2002, 1998, 1997, 1955, 1954, 1952, 1950, 1943, 1937, 1936, og har i tillegg vært i finalene 12 ganger.

Yzerman er sjef
Flere av ligaens største profiler har vært i Detroit. I dagens lag er Steve Yzerman kaptein og sjef - slik han har vært i snart 20 år. Yzerman debuterte i NHL så tidlig som i 1983/84, og ble utnevnt til kaptein i klubben i 1986.

Yzerman har klubbrekord i antall mål (65), assists (90) og poeng (155) på én sesong. Disse rekordene satte han i 1989. Lenge fikk han kritikk for at han ikke var en sterk nok leder, og for at han manglet vinneregenskaper.

Nå blir han beundret nettopp fordi han er en sterk leder og en vinnertype. Forklaringen ligger i at han har ledet laget til Stanley Cup-seier tre ganger - i 2002 gjorde han det til tross for at han måtte spille med en kneskade.

Klubben til Gordie
Detroits nummer 19 vil bli stående sammen med Gordie Howe som de to største spillerne i klubbens historie. Howe regnes som en av de to store i NHl gjennom tidene, sammen med Wayne Gretzky.

Han spilte 25 sesonger i Detroit, og registrerte 786 mål, 1023 assists og 1809 poeng - en rekord som stod helt til Wayne Gretzky gikk forbi på 90-tallet.

En annen av klubbens store legender, er Terry Sawchuk. Sawchuk regnes som en av historiens beste keepere, og endte karrieren med 85 shut-outs.

Det er med andre ord ingen hvilken som helst klubb Anders Myrvold representerer.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser