ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Daniel Braaten står for tiden uten klubb, men mandag ble likevel veteranen tatt ut i landslagstroppen som møter Sverige 14. august.

Den norske angrepsspilleren takket for seg i franske Toulouse etter forrige sesong, og er nå på jakt etter en ny arbeidsgiver.

Landslagssjef Egil Drillo Olsen sa på en pressekonferanse at det er et lite sjansespill å ta ut Braaten i troppen nå, men kom også med et klart og tydelig krav til 31-åringen.

- Daniel er nødt til å finne seg en ny klubb innen september, ellers er han ikke lenger aktuell for landslaget, sier Drillo til pressen.

- VIF er bra nok
Braaten trener for tiden med osloklubben Vålerenga, i avvente av en framtidsavklaring, og for landslagssjefen hadde det passet fint om 31-åringen ble værende i Norge.

- Ja, Vålerenga er bra nok, det. Det er helt ålreit for meg, sier Drillo.

71-åringen er likevel klar på at årvollgutten ikke kan vente i evigheter, selv om kontraktsløse i enkelte nasjoner kan signere for en ny klubb etter at overgangsvinduet er stengt.

- Daniel må forte seg. Han må spille fotball, sier landslagssjefen.

Braatens agent, Henning Berg (ikke fotballtreneren), uttalte nylig overfor VG at han jobber med å finne en klubb i Spania eller England til sin klient og at Norge ikke er aktuelt nå.

Overfor avisen forteller agenten også at han føler seg trygg på at Braaten vil få kontrakt med en klubb i løpet av kort tid - allerede i løpet av august.

- På vei tilbake
En annen som har spilt lite fotball den siste tiden, men som nå er tilbake i varmen, er tidligere Southampton-spiller Vegard Forren. Han returnerte til Molde tidligere i sommer.

I blått har midtstopperen igjen fått kjenne gress under knottene.

Drillo, som alltid legger spilletid på klubblaget til grunn før han tar ut en landslagstropp, er glad for at den spillende stopperen nå spiller fotball regelmessig igjen.

- Jeg har sett Vegard, og selv om han ikke er tilbake på det nivået han var før han dro til Southampton, så blir han stadig bedre. Han er på vei tilbake, mener Drillo.

Forren fikk sitt store gjennombrudd med flagget på brystet sist høst, da han storspilte i kvalifiseringskampene mot både Sveits og Kypros.

Landslagssjefen har for øvrig satset svært ungt i forkant av møtet med svenskene, en nasjon Drillo aldri har slått som norsk hovedtrener, og en rekke helter fra U21-EM er blant annet med.

Her er A-landslagstroppen:
Rune Almenning Jarstein
André Hansen
Fredrik Semb Berge
Brede Hangeland
Vegar Hedenstad
Tom Høgli
Omar Elabdellaoui
Vegard Forren
Tarik Elyounoussi
Daniel Braaten
Ardian Gashi
Magnus Wolff Eikrem
Markus Henriksen
Stefan Johansen
Per Ciljan Skjelbred
Håvard Nordtveit
Joshua King
Marcus Pedersen
Mohammed Abdellaoue
Alexander Søderlund