RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hesteguiden.com

Dette er en Cashmaker

Sist oppdatert:
Og da skal vi tjene penger under lunsjtravet på Momarken tirsdag

Fredag spilte vi banker på unggutten Ole Johan Østre (21) under kveldstravet på Jarlsberg med hesten Racing Mercedes og dermed kunne unge Østre bokføre sin 34 seier for året. Mandag kveld vant Østre det aller første løpet på Drammen med hesten Tronjasol og en ny seier ble bokført. Under tirsdagens lunsjtrav på Momarken blir Ole Johan Østre atter en gang vår bankerkusk, denne gang med den lovende treårsvallaken Cashmaker. To starter har treåringen etter Millmaker gjort i sin unge karriere og det har vært oppløftende saker ved begge anledningene.

Klikk her for å se våre V5-forslag

I sitt første løp måtte Cashmaker trave store deler av løpet i dødens og holdt koken flott derfra til fjerde. Gode Bilbao (som vant et unghestserieløp svært overbevisende i Drammen mandag) vant det løpet. I sin andre start gjorde Cashmaker atter en gang et fint løp til annen bak flinke J.J. Funkies (som var treer i unghestserieløpet på Drammen mandag). Tirsdag har Cashmaker et skreddersydd løp mot svært begrenset motstand og det skal være solide muligheter for ledelse fra start til mål, selv om Cashmere debuterer bak bilen (men har virket svært så travsikker, som sin far). Det er riktignok stilt forventninger til 5 Exclusive Tile, men denne har har foreløpig ikke innfridd og ellers er det vanskelig å få øye på andre utfordrere. Vi har god tro på at Ole Johan Østre enda en gang innfrir som Sportspills bankerkusk.

Lunsjkos (inn.frist kl 12.20): Kjøp en andel til V4 på Eskilstuna
Oddstips: Slik tjener du penger på målfattige Norge

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

I første avdeling derimot er det langt flere vinnerkandidater, når ustabile og fartsfylte kaldblodshester i lavt grunnlag møtes. Vi setter 4 Kung Caspian først. Fireåringen er i flott utvikling og gikk glipp av en klar andreplass når den galopperte inn i den siste svingen på Bjerke onsdag. Hadde nok ikke truet vinneren Vorset Martin, men hadde blitt toer på rundt 32.0 full vei. En slik prestasjon rekker langt her. 5 Vitori Mollyn slo nettopp Kung Caspian klart på Biri 13/8, men Caspian har utviklet seg flott siden dengang. Kapasitetsmessig er dog trolig Vitori Mollyn best, så får vi hvordan hesten fungerer bak bilen (første gang med bilstart). Vi bankerspilte 10 Store Johan og Kristian Bjørnerød sist tirsdag på Momarken, men da hadde kusken en svært dårlig dag på jobben. Etter å ha havnet i tredjespor tidlig, valgte Bjørnerød å bakke seg bakover når han endelig var på vei frem utvendig for lederduoen. Dermed var den dagen ødelagt. Vi streker igjen, men motstanden er mye tøffere denne tirsdagen. 12 Lundprins er et uromoment. Var god i to strake seiersløp i mai, men falt så helt ute av det. Det er fin stamme i denne karen og Cato Antonsen som makker er spennende. 8 Løset Elden satt muligens fast som vinner sist (Tangen Jenny vant), og leverte en flott opphenting etter stort terrengtap tredje sist. Har erfaring fra bilstart og kan være tethesten selv fra spor åtte. 1 Maro Kongen var obshest i V65 nest sist (trøtnet da fra dødens) og galopperte seg bort sist. Kan være skrellbud her med maks smygreise. 2 Skøylill og 3 Røstekongen viser svært mye galopp, og kan vurderes ved ytterligere gardering.

Mange vinnerkandidater
Hvem får løpet sitt er det store spørsmålet i V5-3. Sprintløp for varmblodshester i mellomklassen og her er det mange outsidere. 3 Lovely Dancer får et ekstremt knepent vinnertips. Etter spor ni-sju-sju og elleve bak bilen er det endelig gode forutsetninger for Skiptvet-hoppa og da kan det være dags for årets første seier. 1 Mr. Brown var forbedret sist og spurtet fint i et lunsjløp som ble vunnet av kapasitetshesten Best Boy Augustinu. Er litt svak fra start og da kan det bli hva som helst på startsiden. 9 Dream Sugar Boy var toer fra tet i det nevnte lunsjløpet, men er trolig enda bedre bakfra. 2 Udice Boko dro til med et voldsomt speedrykk i et stayerløp på Jarlsberg sist og overrumplet tetløpende Yumbo Yob, men fikk svært stive bein til slutt. Sprint passer mye bedre og vi krysser. 6 Royal Flush er ingen stjerne, men er god fra start og profiterer på det. 10 Bentley Star D. duger jo mot disse hestene alle dager i uken, men formen er uviss nå. Det er store spørsmålstegn ved formen til både 4 Dancing Girl D.E og 5 Milliondollar Baby D, mens både 11 Waterhead Girl og 12 Nokien kan profitere på høyt tempo i front, og da kan en av disse sitte der.

Annonse: Øivind Grøstad i storform. Kr 27 307, - innspilt på Drammen mandag. Nye festobjekter i dag.

Formen på hell?
Halvskummelt også i V5-3. Tetgaranti er det nok for 3 Oddset Hæstak, men vi synes Høitomt-traveren trakk for seg lett mot vår banker Precious Simoni sist. Nå er det riktignok sprint igjen, men det kan ha vært et varsel om mulig formsvikt sist. 5 Gigant Pay har vunnet to tetseire på Klosterskogen mot særdeles begrenset motstand og møter helt andre hester her, og kommer trolig heller ikke til tet. Flere svenskegjester på farten her og både 7 Wicklow Boko og 4 Ricciola tilmåles visse seierssjanser. 1 Deliberate Speed kommer tilbake etter lang pause og står med en fin rad, men dette er ingen stjerne. Trakk seg fra tet i sin siste start (etter å ha fått styre i front), men fra et fint startspor ligger det an til økonomireise. Mye bra hest på farten i dette løpet og også 9 Up Front (i form) og 10 Precious Gift (veldig bra tredje sist) lurer litt i vannskorpa.

Sportspills eksperttips til lunsj-V5 på Momarken kan du levere her

Storveis sist
Det er umulig å ikke sette 5 Grand Madam Ruth først i V5-5. Hoppa som tidligere var kjent for å måtte ha det servert, gjorde et pangløp sist. Galopperte fra start og havnet helt sist, måtte gå alene i tredjespor rundt den siste svingen, men var likevel først i god tid før mål. Klart førstevalg. 6 Lovely Lady er et like klart andrevalg. Hoppa til Lars Magne Søvik har gjort flotte prestasjoner i hoppeløpene for treåringene, og var svært uheldig i finalen av Hoppe-Kriteriet og fikk dårlige rygger den siste halvrunden, men avsluttet flott over mål. Helt riktige betingelser her, og Vidar Hop vil nok prøve fra start. 3 Sweet Lady har ikke vist noe i år, men smalt plutselig til med banerekord i Årjäng sist og sterke 14.9. Spilles på det. 9 Fairy ble kjørt smart innvendig sist og avsluttet storveis. 2 Power Pigen har vist veldig fine evner ved flere anledninger, og satt bom fast sist på Bjerke. Oleg er en fin makker på denne og 10 Ofelia Vang galopperte fra start sist (står ikke i programmet) og har jo tidligere vist fine saker. 8 Early Endurance hang ikke sammen sist og må være milevis forbedret for å rekke her fra spor åtte og 12 Lady Coron var også veldig svak sist. 11 Campari Clipper vant et billig lunsjlp tredje sist, men spor elleve med herr Thuresson i vogna det kan da ikke gå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere