Dette er en ekte Barcelona-flopp

Foto: AFP/Scanpix

Ikke alt mesterklubben tar i blir til gull.

23.03.12 14:27

I 2009 la Barcelona 14 millioner euro på bordet for å sikre seg det brasilianske stortalentet Keirrison. Spilleren hadde lenge blitt koblet til noen av Europas største klubber.

Den spanske klubben er kjent for sin evne til å gjøre unge spillere til verdensstjerner, men akkurat i tilfellet Keirrison gikk det ikke helt som planlagt.

Siden overgangen har nemlig ikke den offensive spilleren fått én eneste førstelagskamp for katalanerne. I stedet har han tilbrakt de siste sesongene på lån i diverse klubber.

Lån, lån, lån
Benfica, Fiorentina, Santos og Cruzeiro har alle hatt gleden av å ha 23-åringen på besøk, men varierende hell. Det beste oppholdet hadde han i Santos, der det ble 31 kamper og ti mål.

Torsdag ble det klart at brasilianeren igjen lånes ut, også denne gangen til en klubb i hjemlandet. Keirrison startet karrieren i Cortiba og nå skal han igjen spille for klubben.

Selv om det i utgangspunktet er snakk om en låneavtale, kan man på mange måter si at spilleren nå definitivt er ferdig i Barcelona. Avtalen strekker seg nemlig over to år.

- Keirrison gleder seg til å vende tilbake til Cortiba. Han har sagt fra seg retten til en lukrativ lønn for å igjen spille for barndomsklubben, sier agenten til Gazeta do Povo.

Toppscorer
Under den første perioden i Cortiba ble han tidenes yngste toppscorer i den brasilianske toppdivisjonen i 2008, delt med Flumineses Kleber Pereira. Begge hadde besørget 21 mål.

Keirrison noterte seg totalt for 63 kamper og 33 mål for Cortiba, før han i 2009 gikk til Palmeiras. Der rakk han bare fem mål på sju ligakamper før Barcelona kom på banen.

Keirrison er for øvrig oppkalt etter rockerne Keith Richards fra Rollings Stones og Jim Morrison i The Doors. Det var faren, Alzira Rosa de Souza, som fant på navnet.

Den brasilianske spissen og faren kjøpte i 2008 sin egen fotballklubb. Den heter Centro de Futebol Keirrison, men er også kjent under forkortelsen «CFK9».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.