Gå til sidens hovedinnhold

Dette er en VM-joker

Italieneren er en av høstens kanoner.

Sacha Modolo er ikke det første navnet som dukker opp når man diskuterer VM-favoritter.

Men den raske og sterke Colnago-rytteren har hatt en fantastisk høstsesong og kommer etter alle solemerker til å bli tatt ut i den italienske troppen som reiser til København.

Der kan italieneren, som vant to etapper i Post Danmark rundt, bli en aldri så liten joker.

Dobbelseier
Han bekreftet på ny at høstformen er god, da han torsdag vant den andre etappen i Settimana Ciclistica Lombarda. Paolo Bettini, den italienske landslagssjefen, har beordret akkurat dette rittet flyttet fra våren til høsten, nettopp for å bruke det som et uttakningsritt før VM.

Det er ingen tvil om at Bettini lot seg imponere av Modolo, som vant foran lagkamerat Manuele Belletti.

Med i rittet er også norske Team Øster Hus-Ridley.

Onsdag fikk de smake på nivået til noen av verdens beste klatrere, og måtte da innse at det fortsatt er noen hakk opp til det nivået. Da hadde de mer tro på å lyktes i den flate løypen på den andre etappen.

Les også:Tok en ny norsk skalp

- Det hadde regnet kraftig før start, så det var såpeglatte veier de første 30-40 kilometerne. Derfor var det klart at de fleste ønsket at et brudd skulle gå tidlig, forklarer sportsdirektør Morten Hegreberg til procycling.no.

Sprakk opp i sidevinden
Håvard Blikra var med i den første trioen som fikk en liten luke, men disse tre ble raskt hentet inn, før en ny trio til slutt kom seg løs fra feltet. Her var det ingen nordmenn med.

Bruddet hadde omtrent fire minutter det meste av dagen, men da feltet satt opp farten de siste 40 kilometerne var bruddet sjanseløse.

Geox utnyttet muligheten til å sprenge feltet i sidevinden med omtrent 35 kilometer igjen til mål, men nok en gang samlet det seg.

I spurten var altså Modolo raskest foran lagkamerat Manuel Belletti og landsmann Daniele Colli. Roy Hegreberg ble beste nordmann, rett utenfor topp 10.

- Vi mistet tre ryttere på tidslimiten i går, så de fire som var igjen gjorde det de kunne på slutten, men det ble ikke strålende. Vi er allikevel brukbart fornøyd med dagen, sier Hegreberg.

Det norske laget var ikke det eneste som ble kraftig redusert på onsdagens fjelletappe, og siden FDJ ble tvunget til å jobbe hardt på torsdagens etappe, for å forsvare sammenlagtledelsen til Thibaut Pinot, øyner Hegreberg muligheten til å få noen av Øster Hus-Ridley-rytterne med i et brudd som går inn, på en av de neste etappene.

- Vi må gripe sjansene vi får og prøve å være med i brudd.

Resultater:
1. Sasha Modolo (Colnago – Csf Inox) 4.40.18
2. Manuel Belletti (colnago – Csf Inox) s.t.
3. Daniele Colli (Geox – TMC) s.t.
4. Maximiliano Richeze (D’Angelo & Antenucci – Nippo) s.t.
5. Danilo Napolitano (Acqua & Sapone) s.t.
6. Krzysztof Szczawinski (Miche – Guerciotti) s.t.
7. Oscar Gatto (Farnese Vini – Neri Sottoli) s.t.
8. Joaquin Sobrino (Caja Rural) s.t.
9. Alessandro Bazzana (Team Type 1 – Sanofi) s.t.
10 . Boy Van Poppel (UnitedHealthcare Pro Cycling Team) s.t.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken