RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er et historisk lag

Katjusja lagtempo under Giro d'Italia, med Pavel Brutt i front
Katjusja lagtempo under Giro d'Italia, med Pavel Brutt i front Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Katjusja skriver Tour de France-historie allerede før starten har gått.

Det er mange måter å bli historiske på. Det russiske laget Katjusja har valgt en av de korteste veiene til historiebøkene.

Lyst til å vinne en Merida-sykkel? Da må du delta i vår konkurranse!

Som de annonserte tidligere denne sesongen har laget tatt ut en tropp bestående kun av russiske ryttere. Det er første gang i historien at ni russere stiller til start i Tour de France for samme lag.

Lovende spurter
At et av de mest pengesterke lagene i hele verden velger å droppe alle sine utenlandske stjerner og istedenfor sender et helrussisk lag til verdens største sykkelritt er på mange måter lettere sjokkerende.

Men laget har en herlig miks av etablerte stjerner og unge fremadstormende fremtidshåp. Men i fravær av lagets stjerne Joaquim Rodriguez ser det tynt ut med tanke på en god sammenlagtplassering.

Den mest spennende rytteren er spurteren Denis Galimzyanov. 24-åringen har ikke mindre enn 16 topp ti-plasseringer så langt denne sesongen. Allikevel er det bare blitt to seire. Dette er allikevel en mann de store spurterne må se opp for i avslutningene.

Kjøresterke gutter
I tillegg til den raske unggutten består laget av klassikerryttere som Vladimir Gusev og Aleksandr Kolobnev, offensive ryttere som Pavel Brutt, Mikhail Ignatiev, Egor Silin og Vladimir Isaychev. I fjellene er det nok Vladimir Karpets og Yuriy Trofimov som må forsvare russernes farger.

21 av 22 lag har tatt ut sine lag til Tour de France. Du finner dem her!

Så gjenstår det å se om de ni utvalgte klarer å gjøre laget og nasjonen stolte. Historiske er de uansett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere