Det er ingen tvil om at BMC er en av vinnerne på overgangsmarkedet.

Med ryttere som Thor Hushovd og Philippe Gilbert på vei inn har BMC sørget for å forsterke mannskapet før 2012-sesongen.

Les også:BMC bekrefter Gilbert-avtale

Men for regjerende Tour de France-vinner Cadel Evans har ikke tilvekstene vært til spesielt stor hjelp.

Rutine og talent
Australieren vant årets tour uten noe særlig hjelp fra lagkameratene i fjellene. Som regjerende mester vil nok flere av de andre sammenlagtfavorittene se mot Evans sitt BMC-lag når fjellene starter i neste års tour.

Derfor var det nok veldig kjærkomment for Evans at BMC torsdag bekreftet at den rutinerte italieneren Marco Pinotti og den lovende amerikaneren Tejay Van Garderen har skrevet under for det amerikanske laget.

Duoen var en del av HTCs «konkursbo», og er gode kandidater til å gå inn på BMCs Tour de France-lag, med deres klatrestyrke.

Van Garderen har en fortid i Rabobanks kontinentallag, men har de to siste årene vært proff i HTC. Den klatre- og temposterke 23-åringen ble nummer fem i årets Tour of California og avsluttet nylig USA Pro Cycling Challenge på en tredjeplass sammenlagt.

- Kort vei til toppen
- Tejay er et lovende talent, som er en komplett rytter. En dag vil han kjempe om en Grand Tour-seier, og med Cadel Evans som sin mentor vil veien til suksess være kort, skryter BMCs Jim Ochowicz i en pressemelding laget har sluppet.

Les det eksklusive intervjuet med Van Garderen:- Det finnes ingen ny Lance

Marco Pinotti er en av de mest rutinerte og respekterte rytterne i feltet. Italieneren er en tempomaskin, som også klatrer rimelig godt. Han ble blant annet nummer ni sammenlagt i Giro d’Italia i 2010. I år veltet han på dramatisk vis ut av giroen.

- Det er virkelig et lag som har vokst og utviklet seg raskt de siste to årene. Jeg er en rutinert rytter, som kan dele erfaringer med unge ryttere, samtidig som jeg også håper å finne et par muligheter til å kjøre for egne resultater og oppnå noen personlige mål, forklarer Pinotti.