Sjeldent har det vært en så klar favoritt til å stikke av med seieren i Flandern Rundt, som det er i år. Med fjorårets maktdemonstrasjon friskt i minne er det ingen tvil om at Fabian Cancellara må finne seg i å være den soleklare favoritten på søndag.

Les også: Kan du slå disse i Flandern?

Storfavoritt
Favorittstemplet ble ikke akkurat noe mindre av at han utklasset alt og alle på en særdeles overbevisende måte under forrige helgs E3 Prijs Vlaanderen. Den belgiske semiklassikeren blir sett på som den perfekte oppladningen til Flandern Rundt. Med mange av de samme bakkene, er det den perfekte måten for rytterne å forberede seg til Flandern Rundt på.

I fjor som i år brukte sveitseren dette rittet som generalprøven til Flandern Rundt. Da vant han. Tom Boonen vant også E3 Prijs Vlaanderen begge årene han vant Flandern Rundt (2005 og 2006). Når vi er inne på Tom Boonen kan det passe og snakke litt om han. For man kan aldri regne bort Boonen i kampen om seieren i Flandern Rundt. Belgieren var rytteren som var nærmest å følge Cancellara i fjorårets utgave. Da hang han på frem til Kapelmuur, men så var det slutt. I år har belgieren vist jevn og fin form. Han har rutinen og kunnskapen om rittet som kreves for å lykkes, men har han den råe styrken som trengs til å følge med når farten skrus helt opp?

Gabba blogger: - Van Petegem ønsket meg med

Menn med trøkk i beina
En mann som vanligvis har mer enn nok trøkk i motbakkene er Philippe Gilbert. Sammen med Boonen må han sies å være det største hjemmehåpet. Med to tredjeplasser de to siste årene har han vist at dette rittet passer han godt. At Flandern Rundt avgjøres i motbakkene, eller helningene som de belgiske småbakkene ofte kalles, er til Gilberts fordel. Han har en del mindre vekt å drasse på enn de store, sterke brosteinsrytterne. Han har med andre ord bedre forutsetninger til å fly opp bakkene enn ryttere som Boonen og Hushovd. Den angrepsvillige rytteren vil garantert sette inn et angrep eller to i løpet av rittet.

Det finnes også en tredje belgisk favoritt. Med seieren i Dwars door Vlaanderen meldte Nick Nuyens seg for alvor på i favorittsjiktet. Flandern Rundt er skreddersydd for Nuyens, spørsmålet er bare om han er god nok. Med andreplassen i 2008 har han bevist at han er en mann å regne med. Skulle de aller største favorittene bli sittende å se litt vel mye på hverandre, har Nuyens både kvalitetene og smartnessen til å utnytte det.

Les også: - Fabian er som Lance var i fjellene

Det norske håpet
Det store, norske håpet, Thor Hushovd, er ikke like avhengig av å angripe. «Oksen fra Grimstad» har en god spurt å støtte seg på, men spørsmålet er om han henger med inn slik at han får utnyttet den. Den norske verdensmesteren har ofte slitt i Flandern Rundt. Basert på vårsesongen han har hatt i vår er det lite som tyder på at dette er året trenden skal snu. Som ukuelige optimister gir vi i procycling.no allikevel ikke opp håpet. Hushovd har blitt en bedre klassikerrytter for hvert år som har gått, så kanskje er dette året alt klaffer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Juan Antonio Flecha er en rytter som har en tendens til å bli litt glemt når det snakkes om storfavorittene. Det er det ingen grunn til, for spanjolen er råsterk. Han har kjørestyrken og klokskapen til å være med høyt oppe på søndag. Det eneste han mangler er eksplosiviteten mange av de andre favorittene innehar. Dermed er han avhengig av å avgjøre rittet før rytterne kommer inn på oppløpet.

Bli med å tipp hvordan det går i Flandern rundt!

Utfordrerne
I tillegg til rytterne vi har nevnt finnes det mange outsidere. Hushovds lagkamerat Heinrich Haussler hører utvilsomt hjemme i denne kategorien. Det samme gjør Alessandro Ballan, Greg Van Avermaet, George Hincapie, Sebastian Langeveld, Sylvain Chavanel, Jürgen Roelandts, Leif Hoste, Filippo Pozzato, Gert Steegmans, Matthew Goss, Tyler Farrar og Stijn Devolder.

Det er også mange unggutter som kanskje er litt for unge til å slå til i år, men som muligens er fremtidens menn. På denne lista har vi Lars Boom, Peter Sagan, Daniel Oss, Thomas De Gendt, Geraint Thomas, Jens Keukeleire og vår egen Edvald Boasson Hagen. Mange utfordrere til tross; Fabian Cancellara er «the man to beat».