Dette er Garmins Liège-håp

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Ryder Hesjedal har seiersoppskriften klar.

21.04.11 20:30

Garmin-Cervèlo-rytter Ryder Hesjedal har åpnet sesongen sterkt med gode plasseringer i flere etapperitt, deriblant syvendeplassen i Critérium International og niendeplass i Baskerland rundt.

Kanadieren skulle være Garmin-lagets sterkeste kort i ardennerklassikerne.

Amstel Gold Race og Flèche-Wallone gikk ikke helt som forventet for 30-åringen. Under førstenevnte ritt slet Hesjedal med magen.

- Jeg hadde dårlig mage, det var et punkt underveis hvor jeg var helt maktesløs. Jeg måtte stoppe, og heldigvis fant jeg noen snille tilskuere som lot meg låne toalettet, sier Hesjedal ifølge velonews.com og legger til:

Sterkere enn ifjor
- Det skjedde med 20 kilometer igjen av rittet, da rittet skulle avgjøres og det gikk bare fortere og fortere. Det var frusterende, men slik er sykling. Slike ting skjer.

Onsdagens Flèche Wallonne var en opptur for Hesjedal, som nå ser frem til de litt slakere bakkene i Liège-Bastogne-Liège.

- Jeg føler meg sterkere på dette tidspunktet av sesongen enn sist år, så jeg håper på et godt resultat. Stigningene i Liège er lengre og passer meg bedre.

Fornøyd med vårsesongen
- Hvis jeg kan være med frontgruppen over Saint-Nikolas (siste kategoriserte bakke - se løypeinformasjon hos arrangøren her - vår.anm.) kan jeg gjøre det bra det siste stykket mot mål, mener Hesjedal.

Etter årets fjerde monumentklassiker venter noen uker fri før han begynner oppkjøringen til Tour de France med California rundt og Sveits rundt.

- Det har vært en flott vår. Jeg har vært i god form og er spesielt fornøyd med prestasjonene i Criterium International og Baskerland rundt. Jeg var bra plassert da det dro seg til i noen av de hardeste rittene på kalenderen, så jeg er veldig fornøyd.

- Søndagen var litt skuffende, men jeg visste at det ville bli vanskelig å kopiere fjorårets resultater (andreplass). Flèche Wallonne var en indikasjon på god form. Nå vil jeg mobilisere alt til den store klassikeren på søndag, avslutter Hesjedal.

Diskuter rittet og bli med i vår Liège-Bastogne-Liège-konkurranse her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.