Dette er godt nytt for alle sportsidioter

POPULÆRE: Liverpool-manager Brendan Rodgers og Manchester United-manager Louis van Gaal blir trolig hyppig omtalt av Nettavisens sportsbloggere fremover. Nettavisen satser stadig hardere på meningsinnhold om sport og idrett.

POPULÆRE: Liverpool-manager Brendan Rodgers og Manchester United-manager Louis van Gaal blir trolig hyppig omtalt av Nettavisens sportsbloggere fremover. Nettavisen satser stadig hardere på meningsinnhold om sport og idrett. Foto: Martin Rickett

Skaff deg oversikt over Nettavisens sportsbloggere.

22.12.14 16:32

Nettavisen, som eier av bloggsamfunnet blogg.no, satser hardt på blogger og har den siste tiden styrket stallen kraftig når det kommer til sportsbloggere.

I løpet av de siste månedene har en rekke nye profiler blitt hentet inn og i 2015 vil bredden av sportsbloggere være større enn noen gang.

Siden vi den siste tiden har knyttet til oss såpass mange nye bloggere, ønsker vi å gi en litt nærmere presentasjon av våre profiler.

Nettavisens sportsjef Roy Kvatningen mener bloggerne er viktig for Nettavisen.

- Når stadig flere aktører forsøker å pynte mest mulig på sannheten før de snakker med media, noe de gjerne kaller «å profesjonalisere kommunikasjonen», mener vi at det blir stadig viktigere med eksperter som kan skjære igjennom tåka, sier Kvatningen.

- Nettavisen er derfor meget fornøyd med å kunne tilby leserne så dyktige mennesker på så mange fagfelt som vi gjør nå. De nye bloggerne kommer til å løfte vårt redaksjonelle produkt ytterligere og gi leserne mer innsikt på stoffområder som vi vet at de har stort engasjement for, sier Kvatningen.

Dette er våre nyeste bloggere:

Per Ivar Staberg - Offside:
Staberg er kjent for de fleste. Han har gjennom mange år vært dommer i den norske Tippeligaen. Etter årets sesong fikk han imidlertid ikke fornyet tillit som toppdommer og det vil Nettavisens lesere nyte godt av. I England har de Graham Poll, i Norge vil vi nå bli skolert i fotballens reglement av Staberg.

Per Ivar Staberg. Foto: Privat

Staberg presenterer seg slik: - Per Ivar Staberg, nypensjonert fotballdommer med en større lidenskap til selve spillet enn dømming. Dog vil bloggen handle mest om fotballdømming. Fotballdømming har som en fotballkamp én felles egenskap: Ofte gjenstand for diskusjon og vidt forskjellige oppfatninger, forteller Staberg.

- Mitt mål med å skrive om dømming er å øke fotballinteresserte sin forståelse av hvilken rolle dommeren har og øke kunnskapen om fotballdømming.

Den tidligere toppdommeren har allerede debutert med bloggpennen og levert to svært gode innlegg. Sannheten om dommerne og Overtid = trøbbeltid.

Ballbingen - Av fotballfans for fotballfans:
Ballbingen er et såkalt bloggkollektiv og vil gi deg det beste av fotballnyheter, fotballmeninger og annet fotballrelatert fra tre svært dyktige og engasjerte fotballfans, Jonas Giæver, Jens Friberg og Øyvind Garnes Loftheim. Gutta sier selv de vil skrive om ting som interesserer dem og at det skal være gøy å skrive. De ønsker også å ha noen faste spalter. Håpet er at leserne engasjerer seg i innleggene og at de bruker kommentarfeltet aktivt for tilbakemeldinger.

Gutta presenter seg selv slik.

Jonas:
- Jeg er Jonas Giæver, 22år og studerer sportsjournalistikk ved universitetet i Huddersfield. Har for tiden utplassering hos Huddersfield Examiner. Har erfaring både som skribent og blogger for Josimar, og har vært publisert både på norsk og engelsk. Sover sjeldent, det går alltid en kamp.

Øyvind, Jens og Jonas er Ballbingen. Foto: Privat

Jens:
- Mitt navn er Jens Friberg, 21 år og jeg er deltidsansatt i Nettavisens tippeavdeling Sportspill. Resten av dagene brukes til å studere journalistikk og se et sykelig antall fotballkamper. Mest kan jeg om italiensk fotball, men vil etter beste evne forsøke å dekke et bredt spekter av fotballtemaer.

Øyvind:
- Jeg er Øyvind Garnes Loftheim, er 24 år og studerer økonomi ved NHH. Har en bachelor i Sport Management fra Molde, samt et halvt års praksis i Molde FK. Har tidligere drevet bloggen Fus i alt for Nettavisen, samt jobbet frilans for Nettavisen og Josimar. Har skrevet bacheloroppgave om spillerlogistikk i norsk fotball, temaet som fascinerer meg mest med fotballen.

Fredrik C. Kracht - Stort og smått fra golfens verden
Fredrik C. Kracht er nok for de fleste golfinteresserte kjent fra Viasat Golf. Han har også status som profesjonell golfer og har et handicap på + 0,2. Kracht begynte å spille golf som 15-åring og ble proff i 1999. I sin blogg tar han for seg nettopp golfens verden og gir oss et innblikk i små og store hendelser i denne idretten. Golfesset Suzann Pettersen vil helt sikkert bli omtalt, men med sin interesse og kunnskap til golfen vil Kracht også kunne gi leserne dybdestoff som den vanlige sportsjournalistikken i Norge svært sjeldent er i nærheten av å måle seg med når det kommer til området golf.

Fredrik C. Kracht. Foto: Privat

- Golfen trenger idoler for å vokse. Det er det som driver meg. Vi trenger flere spillere som Henrik Bjørnstad og Suzann Pettersen. Mange kjenner meg nok aller best som kommentator på Viasat Golf og personen bak nettsiden Golfnews.no og bladet GOLF (nå Golfnews Magasinet). Jeg har også hatt ansvaret for Norges mest suksessrike profesjonelle golfserie, P4 Tour og en av de mest suksessrike amatørseriene, P4 Golfen. Ved å bidra til å sette Norge på golfkartet, har vi også fått arrangere både Nordic League-turneringer og de viktige Challengetour-turneringene her hjemme. I tillegg til dette har jeg hatt dedikerte golfprogram på Viasat som ble kalt Toyota Tee Time og Gant Golf Travel, forteller Kracht om seg selv.

- Jeg jobber med golf så å si hele tiden og har som regel en finger med i spillet i det som skjer av større og mindre ting i Norge. Blant annet jobber jeg tett med mange av de største bedriftene i Norge når det kommer til deres golfsatsing. Det er drivet etter å formidle gleden ved denne sporten jeg elsker som også sørget for at jeg, sammen med Henrik Bjørnstad, ga ut boken Bli en bedre golfer i 2013, iser Nettavisens nye golfblogger videre.

Sindre WiigNordby - Stafett er stafett!:
Sindre er 26 år og er utdannet innen management- og business-siden av idrett. Han er også tidligere skiløper. Wiig Nordbye vil bruke sin erfaring og kunnskap til å gi Nettavisens lesere et litt annet og dypere perspektiv på det som skjer i skisporet, enn det du kan lese i korte avissaker om hvem som vant og hvem som ble nummer fire. 26-åringen er tett på det norske miljøet og langt over gjennomsnittet opptatt av teknikk.

Sindre Wiig Nordbye. Foto: Privat

Han er og har vært teknikktrener for flere landslagsutøvere og er også teknikktrener for damelandslaget i sprint. Som aktiv vant han både NM-titler og junior-VM.

Dette er sagt om Sindre av andre langrennsprofiler.

- Sindre er trener med engasjement og kunnskap! Det har gitt meg mentale og fysiske løft, sier tidligere verdensmester Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Entusiastisk og god å diskutere teknikk med, flink til å formidle budskapet på en forståelig og lettvint måte, sier Celine Bruun-Lie.

- Meget dyktig teknisk, nytenkende og flink til å formidle på en enkel måte, sier sprintfantom Eirik Brandsdal om Nettavisens nye langrennsblogger.

Arilas Ould-Saada. Foto: Privat

Arilas Ould-Saada - Fransk fotball i fokus:
Arilas er en av Norges beste på fransk fotball. Han har skrevet om fransk fotball siden 2010, blant annet for fotballmagasinet Josimar og det offisielle VM-magasinet til FIFA. Arilas snakker også fem språk; norsk, engelsk, fransk, spansk og berbisk. Han er halvt algerisk og oppvokst i Frankrike. Som så mange andre, har Arilas midtbaneelegant Zinedine Zidane som forbilde.

- Jeg blogger om fransk fotball og har et sterkt ønske om å øke interessen for Frankrike her i Norge. I bloggen følger jeg opp det som skjer i den franske ligaen, forteller historier, presenterer profiler og lag, og forsøker å skape en ramme rundt fransk fotball som tidligere ikke har eksistert på norsk. Målet er å gå dypere enn bare Zlatan Ibrahimovic, slik at nordmenn kan bli kjent med alle de skjulte skattene fransk fotball har å by på, forteller Ould-Saada.

Lars Sivertsen. Foto: (Privat)

Lars Sivertsen - Premier League fra England:
Lars Sivertsen er kjent blant annet fra TVs Premier League-satsing, fotballmagasinet Josimar og som spaltist i den britiske storavisen The Mirror. Sivertsen har base i England og følger fotballen tett derfra. Med et stort engasjement for både det som skjer på banen og det som skjer i kulissene, vil Sivertsen gi Nettavisens lesere et unikt fotballtilbud med sin blogg.

Sivertsen har fortsatt til gode å debutere som Nettavisen-blogger, men planen er at det det første innlegget skal komme allerede i løpet kort tid. Dermed er det bare å glede seg for alle leseglade fotballfans.

Bård Jørgen Elden. Foto: (Privat)

Bård Jørgen Elden - Ski og treningstips:

Bård Jørgen Elden kommer fra en skikkelig skifamilie og har selv vært aktiv kombinertløper på høyt nivå. Han har deltatt både i OL, VM og verdenscupen. Bård Jørgen er bror av kombinertløperen Trond Einar Elden og også i slekt med langrennsjentene Marte og Mari Elden. I dag jobber han med import av skismøring og annet utstyr til skipreparering. I bloggen vil han kunne gi en rekke gode tips både når det kommer til trening og preparering av ski.

Heller ikke Elden har skrevet sitt første innlegg ennå, men med en vinter som stadig blir hvitere mange steder i landet, vil det nok ikke gå lang tid før du kan nyte godt av den tidligere kombinertløperens tips.

P.S: Er du et kjent sportsnavn og har lyst på egen blogg? Ta kontakt med oss.

Fra før har Nettavisen en rik bloggstall på sport:

Joacim Jonsson http://joacimjonsson.blogg.no/ Fotball, norsk
Petter Veland http://petterveland.blogg.no/ Fotball, spansk
Pål Anders Ullevålseter http://teamullevalseter.blogg.no/ Motocross
Emil «Hulk» Meek http://emilhulkmeek.blogg.no/ MMA
Camilla Herrem http://camillaherrem.blogg.no/ Håndball
Eurosport http://eurosport.blogg.no Fotball, tysk
Roy Kvatningen: http://kvatningen.blogg.no All sport
Ole Jonny E. Hansen: http://ojhansen.blogg.no Fotball, annen sport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag