Gå til sidens hovedinnhold

Dette er gulloppskriften til Rønning

Langrennsløperen har prøvd noe helt nytt denne sommeren.

HAFJELL (Nettavisen): Eldar Rønning er en av de mest rutinerte langrennsløperne i Norge, men trønderen står uten OL-medalje.

Trønderens merittliste inneholder fire VM-gull på stafett, ett sølv på 15-kilometer klassisk fra VM i Holmenkollen, og en bronsemedalje på sprinten i Sapporo-VM i 2007.

Klare mål
31-åringen erkjenner at han kanskje går inn i sin siste OL-sesong, og han mener en individuell OL-medalje er meget realistisk.

- OL-gull på 15-kilometer klassisk er liksom drømmemålet. Det å få gå stafetten for Norge er også et mål, og det er OL og medalje som teller for meg, sier han til Nettavisen under langrennslandslagets pressemøte på Hafjell.

- Du har flere VM-gull på stafett, og målet er vel OL-gull på stafett?

- Jeg har ikke engang en OL-start på stafett, så det er jo liksom guttedrømmen.

Prioriterer knallhardt
OL er sesongens hovedmål for Rønning, og han satser knallhardt mot mesterskapet.

Den blide trønderen vil stå over Tour de Ski for å prioritere knallhardt inn mot OL i Sotsji.

- En etappeseier i Tour de Ski betyr fint lite i forhold til et OL-gull, så jeg prioriterer knallhardt inn mot det målet, forklarer han.

Tobarnsfaren har også sett seg ut flere distanser i OL hvor han mener han har medaljesjanser.

- Sprintstafetten er et mål at jeg kvalifiserer meg til. Det er hardt i seg selv, men det er et mål jeg har, forteller han.

Ny oppskrift
For at han skal oppnå målene han har satt seg for OL-sesongen, har Rønning valgt å prøve ut en ny oppskrift denne sommeren.

Trønderen håper dette skal være med på å gjøre han best mulig forberedt før mesterskapet starter i februar.

- Hva har du prøvd som er nytt foran sesongen?

- Sommeren har vært helt perfekt. Jeg fikk meg en ukes sommerferie i Tyrkia, og ellers har jeg trent og stått på som vanlig, forteller han lattermildt.

- Er det første gang du prøver deg på en ferietur til Tyrkia før sesongen?

- Ja, det var helt nytt. Det er ikke ofte jeg har tatt meg en uke fri i juli, forteller han om ferieturen til varmere strøk, som var i anledning sin fars 60-årslag, avslutter Rønning.

Kommentarer til denne saken