Dette er han som har imponert Zuccarello mest

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Han er utrolig viktig for New York Rangers.

01.02.14 15:17

NEW YORK (Nettavisen): Både norske og amerikanske aviser har viet mye oppmerksomhet til Mats Zuccarello denne sesongen.

Helt fortjent.

Nordmannen har fått sitt gjennombrudd i National Hockey League (NHL) og New York Rangers, og står med 38 poeng på 54 kamper etter 2-1-seieren mot New York Islanders natt til torsdag.

- Et lagmaskineri
Det er imidlertid flere som bidrar til at laget holder kurs mot nok en sluttspillplass. Nettavisen spurte Mats Zuccarello om hvilken lagkamerat som har imponert ham mest inneværende sesong.

- Jeg synes det er Ryan McDonagh. Han er utrolig viktig for laget. Vi er jo ikke bygd på enkeltspillere, egentlig, når alt fungerer er det oftest fordi vi spiller som et lagmaskineri, men McDonagh har stått fram, sier Zuccarello.

24-åringen fra St. Paul i Minnesota har produsert åtte mål, 22 assists og 30 poeng på 55 kamper fra sin backposisjon. Han spiller mest av alle i New York Rangers med sine 24,37 minutter per kamp, som er to minutter mer enn nummer to i kategorien istid (Dan Girardi).

- Han har vært den viktigste spilleren vår, helt klart. Jeg er veldig imponert over ham, selv om jeg visste at han var god, sier Zuccarello til Nettavisen.

Foto: Roy Kvatningen

Ryan McDonagh har alltid vært god defensivt, men han er i ferd med å utvikle seg til å bli en god quarterback i tillegg.

Vil tenke raskere
24-åringen er bare to poeng unna å tangere sin personlige bestenotering i poeng på én sesong. I 2011/12 gjorde han 32 poeng på 82 kamper.

Selv mener McDonagh at han fortsatt er i utvikling.

- Ja, jeg tror det. Jeg forsøker å lese spillet raskere, jeg jobber med puckbehandlingen og prøver i tillegg å utvikle skuddet mitt, for å få det raskere og hardere, sier Ryan McDonagh til Nettavisen.

- Hva er det du selv ønsker å utvikle?

- Jeg vil gjerne lese spillet raskere. Se åpninger og klare å utnytte dem.

- Hvor fornøyd er du med utviklingen selv?

- Det har gått bra. Laget er i ferd med å utvikle kjemi og jeg tror alle spillerne begynner å bli mer komfortable, avslutter den amerikanske OL-deltageren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag