Kun dager før starten av Giro d’Italia fastholdt Bradley Wiggins at han vil forsvare tittelen i sommerens Tour de France.

Chris Froome slo tilbake via en egen pressemelding:

- Det har vært mange spekulasjoner rundt hvem som skal lede Team Sky i Tour de France i år. Jeg har fått forsikringer fra Sky-ledelsen om at jeg har deres fulle støtte.

Wiggins vs. Froome
Det bedrives altså skyggeboksing i Sky-leiren når mai er rett rundt hjørnet.

Les også: Wiggins: - Jeg skal forsvare tittelen

Taktisk spill eller kollegial uenighet? spurte vi sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg.

- Det hadde vært morsomt om dette var et taktisk spill, men det virker ikke som det er tilfelle. Dette virker som to sykkelryttere som ønsker å vinne samme ritt, sier han til procycling.no.

Tar oppvasken i media
Han mener Wiggins godt kan starte ethvert ritt med ambisjoner om å gå til topps, og det gjelder også sommerens utgave av Tour de France.

- Selv om Tour de France-løypen i utgangspunktet passer Froome best, klatrer også Wiggins god nok til å kunne vinne rittet.

Stoltenberg mener framfor alt at kommunikasjonsformen er helt bak mål.

- Den er helt hårreisende, sier han.

- Det er klønete å ta slikt via mediene, pressekonferanser og pressemeldinger. Slike ting må man ta internt, og helst når sesongplanene legges høsten i forveien. Den som skal vinne en Grand Tour kan ikke bestemme seg for det uka før man skal sykle Giro d’Italia, påpeker Stoltenberg.

- Er nødt til å samarbeide
Det som i hvert fall er helt klart, er at Team Sky må gå inn i Tour de France med klart fordelte arbeidsoppgaver.

I fjor vant Wiggins, blant annet på grunn av oppofrende jobbing fra Froome og resten av lagkameratene.

Tidligere i år har laget annonsert at nettopp Froome vil være sammenlagthåpet deres under touren, mens Wiggins vil bli gitt frie tøyler i Italia.

- Sykkel er lagsport, de bør de to vite – ingen av dem vinner noe uten et lag rundt seg, og da er de bare nødt til å samarbeide.

- Froome støtet på Wiggins i fjor, kan noe lignende skje igjen?

- Rykket han gjorde i fjor, var kanskje et lite stunt – men det var også et sterkt signal. Skal de støte på hverandre igjen, blir det i så fall «Hawaii-sykling». Men Sky vet jo også at det som gjorde dem sterke i fjor var lagsamarbeidet. Det er ikke tvil om at Wiggins hadde stor nytte av Froome, da han vant fjorårets utgave av rittet.