*Nettavisen* Sport.

Dette er helten i Manchester

Foto: Jon Super/AP

Michael Owen avgjorde bydramaet - fem minutter på overtid.

20.09.09 19:54

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 4-3:

Dramatikken ville ingen ende ta på Old Trafford søndag.

For tre ganger tok Manchester United ledelsen i byderbyet mot Manchester City, men tre ganger kom gjestene tilbake - sist gang på overtid i den andre omgangen, da Craig Bellamy utnyttet en forsvarstabbe fra Rio Ferdinand.

Men fem minutter på overtid dukket innbytteren Michael Owen opp, og avgjorde kampen til Manchester Uniteds fordel.

4-3 endte kampen, som går over i historiebøkene som en klassiker uten like.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Rasende Hughes
Men dagens helt i Manchester (minus sentrum, naturlig nok), tar sin matchvinnende scoring med stor ro.

- Det er alltid greit for spisser å score. Laget spilte fantastisk i dag, og dominerte kampen, sier Michael Owen etter kampen.

United-manager Alex Ferguson er imidlertid i strålende humør.

- Dette kunne blitt virkelig flaut for City, for vi kunne vunnet med seks-syv mål i dag. Så gode var vi, men vi gjorde noen feil. Dette må vel være en av de beste derbykampene noen gang, sier managerlegenden.

Like fornøyd var ikke kollega Mark Hughes.

Dommeren hadde nemlig lagt til fire minutter, og diskuterte heftig med fjerdedommeren på sidelinja mens spillet fortsatte utover tilleggstiden.

Og da dommeren blåste av, etter at Owen hadde scoret vinnermålet halvannet minutt på overtid av tillagt tid - og smilende takket sir Alex Ferguson for kampen, så Mark Hughes rett og slett ut til å være i mindre godt humør.

Keepertabbe
Åpningen på kampen kunne ikke startet på bedre vis for hjemmelaget.

Tilskuerne på et fullsatt Old Trafford hadde knapt funnet plassene sine da Manchester United fikk innkast på venstrekanten. Patrice Evra fikk ballen og slo inn mot Wayne Rooney, som vendte av en City-forsvarer før han dunket ballen inn bak Shay Given i bortelagets mål.

Pangåpningen la alt til rette for at Manchester United skulle kjøre over rivalene fra sentrum, men City skulle slå tilbake.

Kvarteret var spilt da United-keeper Ben Foster presenterte seg - på verst tenkelig måte.

Et svakt oppspill fra City gikk mot Foster, men som nølte for lenge med å avklare. Tidligere United-spiller Carlos Tévez snappet opp ballen, og sentret inn til Gareth Barry som hadde verdens enkleste jobb med å sende ballen i det tomme målet.

Evigunge Giggs
Og med utligningen kom gjestene fra sentrum virkelig inn i kampen.

For nå var det nemlig bortelaget som styrte spillet på Old Trafford, uten å komme til de virkelig store mulighetene.

Ikke før på overtid i den første omgangen, da Carlos Tévez ble spilt igjennom.

Argentineren prøvde å styre ballen i nærmeste hjørne, men stolpen sto i veien. Dermed var stillingen 1-1 ved pause - og ingenting var avgjort.

Om den første omgangen startet på best mulig vis for Manchester United, begynte ikke oppgjøret etter hvilen på stort dårligere måte.

Fire minutter ut i den andre omgangen viste evigunge Ryan Giggs hvorfor han fortsatt spiller for rødtrøyene, i en alder av 35 år. Innlegget fra veteranen traff hodet til Darren Fletcher, og ballen lurte seg inn i hjørnet til venstre for Shay Given.

Igjen måtte City jage en utligning, men denne gangen var det ikke nødvendig å vente lenge.

2 x Bellamy
Nå var det Craig Bellamys tur til å vise seg fram, og bevise at Manchester City ikke har noen spissproblemer - selv med Emmanuel Adebayor og Robinho ute med henholdsvis karantene og skade.

Waliseren fikk ballen på venstrekanten, dro seg inn på banen - og ved hjørnet av 16-meteren løsnet han kanonen. Skuddet føk i krysset bak Ben Foster, som denne gangen ikke kunne lastes for scoringen på noe som helst vis.

Men i motsetning til den første utligningen, ble scoringen fulgt av et massivt United-press.

Gang på gang kom hjemmelaget til store muligheter, men gang på gang sto Shay Given bakerst som en levende mur.

To ganger reddet keeperen forsøk fra Dimitar Berbatov, og også Ryan Giggs måtte se en kjempemulighet bli stoppet av Given.

Overtidsdrama
Men da United-presset så ut til å legge seg, dukket Darren Fletcher opp igjen.

Ryan Giggs slo inn et frispark fra venstrekanten, og der var skotten på plass og timet headingen perfekt. Denne gangen var Given utspilt, og for tredje gang i kampen ledet United byderbyet.

Men på overtid slo altså City tilbake, da Rio Ferdinand viste arroganse av en annen verden, da han serverte Craig Bellamy muligheten til å utligne. Skotten kranglet ballen inn fra nesten død vinkel, og der og da trodde de aller fleste at poengene skulle bli broderlig fordelt mellom de to rivalene.

Men det var før Michael Owen avgjorde i sluttsekundene.

Kampuret viste 95.29 da innbytteren ble spilt igjennom av Ryan Giggs - som sto for tre av fire målgivende pasninger for hjemmelaget. Spissen gjorde ingen feil, og Old Trafford eksploderte.

Med seieren erobrer Manchester United førsteplassen på tabellen - á poeng med Chelsea, som møter Tottenham senere søndag.

Laget står med 15 poeng på seks kamper, tre poeng foran Manchester City, som riktignok har en kamp til gode på rivalene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.