*Nettavisen* Sport.

Dette er Hushovds fantasi

Thor Hushovd vinner VM-gull i Geelong. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det er verken OL, Giro d'Italia eller Tour de France Thor Hushovd fantaserer om.

26.11.11 09:21

Thor Hushovd har syklet verdens nest største sykkelritt én gang. Det skjedde i 2007, uten at nordmannen kom hjem med noen knepp i beltet.

I ettertid fikk han derimot en etappeseier i posten, etter at Alessandro Petacchi ble fratatt sine seirer for å ha vært litt for hissig med astmamedisinen.

Hushovd har tidligere understreket at han ikke har vunnet noen etappe i det italienske storrittet, men virker nå å ha snudd litt på akkurat det.

- Jeg har ikke noe mål om å vinne en etappe i giroen, sier Hushovd til procycling.no.

- Jeg har på papiret vunnet en etappe der før, det får holde, slår nordmannen fast.

Dermed må norske giroentusiaster se langt etter en mulig girostart for den kommende BMC-rytteren.

Bli venn med oss på Facebook!

Roubaix det store målet
Det er ingen hemmelighet at Hushovd mest av alt har lyst til å vinne Paris-Roubaix. Det har vært et uttalt mål i en årrekke, men til nå har han måttet nøye seg med to pallplasser.

- Det er en klassiker jeg fantaserer om, jeg har mest lyst til å vinne Paris-Roubaix, sier han som saken.

Det er også det rittet han står som det soleklart sterkeste kortet hos BMC i den kommende sesongen. Derfor er det tydelig at han legger mange, om ikke alle, egg i en kurv for å vinne dronningen av alle klassikere.

Les også: Hushovd: - Dette er Norges VM-fordel

- OL ligger i bakhodet
I 2012 arrangeres også OL. Mest sannsynlig er det nordmannens største sjanse til å skaffe edelt metall i verdens mest prestisjefylte idrettskonkurranse.

Hushovd avviser i midlertidig at OL har noe med overgangen til BMC å gjøre. Det har vært nærliggende å tro at Hushovd godt kunne ofre touren i 2012, for å komme optimalt forberedt til OL.

- Jeg kommer først til å fokusere på Tour de France, men OL kommer til å ligge i bakhodet siden det er et stort mål for meg. Men først må jeg fullføre Tour de France og hjelpe Cadel Evans på best mulig måte, før jeg tenker på OL, avslutter Grimstad-gutten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.