COSMO TORRI HOTEL/OSLO (procycling.no): Det er liten tvil om at BMC stiller mannsterke til søndagens Milano-Sanremo.

Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Taylor Phinney og Greg Van Avermaet er alle kapable til å vinne på en god dag. De fire rytterne har også et kobbel av sterke hjelpere i ryggen.

De fleste norske øyne er selvfølgelig rettet mot Thor Hushovd. «Oksen fra Grimstad» hadde et trøblete fjorår, men virker nå til å være tilbake i praktslag, akkurat i tide til årets første, og lengste, klassiker.

Stjerneduo viser knallform
Og det var en selvsikker nordmann som deltok på BMCs pressekonferanse på hotell Cosmo Torri litt utenfor Milano, fredag ettermiddag.

- Jeg fant tilbake til mitt gamle nivå under Tirreno, og jeg ser fram mot rittet, sa Thor Hushovd til den internasjonale pressen.

- Jeg håper å være i finalen, og håper enten å vinne selv, eller gjøre noe for en av de andre på laget.

Én annen BMC-rytter som hadde en tung start på fjoråret, er Philippe Gilbert. Belgieren har imidlertid vist bedre takter hittil i år, enn på tilsvarende tid i fjor. Det gjør verdensmesteren til en av outsiderne i «La Primavera».

- Jeg føler meg mye bedre enn i fjor, og avsluttet Paris-Nice i god form. Jeg jobbet mye for Tejay (Van Garderen) underveis, og jeg ble nummer to på en av etappene, fortalte Gilbert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kan unggutten slå til?
Den nest siste av BMCs kapteiner, er den unge amerikaneren Taylor Phinney. Etter å hovedsakelig ha vist seg frem på tempo tidligere, forventer nå flere at 22-åringen skal markere seg i klassikerne.

- Jeg er sterkere enn i fjor og har flere ritt i beina, sa Phinney.

- Jeg gjorde et mediokert ritt i fjor, og har ikke vist meg fram i slike ritt ennå, men jeg håper å være en del av finalen som kan hjelpe en av de andre rytterne våre til å vinne søndag.

I sykkelsporten finnes det alltid favoritter, men man kan aldri forutsi hvordan et ritt ender. Det gjelder spesielt i klassikerne. Likevel har Gilbert god tro på seier på søndag.

- Vi vet alle at Sanremo er et vanskelig ritt, som det er vanskelig å lese. Vi må ta de rette avgjørelsene på de rette tidspunktene, så har vi en god mulighet, analyserte Gilbert.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Taktiske muligheter
Med mange mulige rittscenarioer, er det vanskelig å legge en konkret slagplan foran Milano-Sanremo. Der kommer de forskjellige kvalitetene hos kapteinene i BMC til nytte.

- Er det vanskelig med tre kapteiner?

- Det er en fordel for oss. Vi kan spille på forskjellige kort, og dele på arbeidsmengden. I stedet for å la to gutter taue, kan vi plassere en av oss i brudd, svarte Hushovd.

- Er det angrep oppover Poggio, kan Gilbert angripe, og jeg kan vente til det kanskje samler seg igjen, og prøve meg da. En av oss kan få et uhell, så det er selvsagt en fordel for oss som lag.

Selv med flere mulige seierskandidater i laget, er det ikke BMC det snakkes mest om i oppkjøringen til Milano-Sanremo. Det er nemlig Peter Sagan som er på alles lepper for tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bryr seg ikke om Sagan
Slovaken har vært så god, at Fabian Cancellara har gått ut og sagt at han ikke vil kjøre dersom han ser at 23-åringen sitter på hjul. Det er en taktikk Gilbert ikke setter særlig pris på.

- Jeg har aldri brukt den taktikken, og jeg kjører ikke slik. Jeg har sett det før, og det er ikke bra for tilskuerne. Jeg håper ikke det er slik, jeg håper den beste vinner.

- Det er ikke bare Sagan, det er mange ryttere. Du har også Sky-gjengen, som kjører en ny taktikk – de har ikke kjørt Paris-Nice eller Tirreno. Kanskje de er supersterke og alle vil gjøre det samme som dem senere.

Det er imidlertid ikke bare Peter Sagan som viste overbevisende form i Tirreno-Adriatico. Også Thor Hushovd viste glimrende form, da han tråkket inn til en 9.plass på rittets tøffeste etappe.

- Du fikk en god avslutning på Tirreno, men det er fortsatt noe annet å kjøre søndagens ritt. Hvor selvsikker er du på egne vegne?

- Jeg er selvsikker. Jeg kom meg ut av Tirreno med gode bein. Det var mitt hovedmål – å komme hit i god form. Jeg har timet det bra. Det er vanskelig å spå hva som skjer i et slikt åpent rittet, men jeg har vist at jeg er bedre nå enn på lang tid, svarte Hushovd procycling.no.