*Nettavisen* Sport.

Dette er Hushovds mann i spurten

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Jeg tror jeg kommer til å være veldig nærme i dag, sier Hushovd til procycling.no.

02.07.11 12:47

PASSAGE DU GOIS/OSLO (procycling.no): Endelig starter Tour de France, og allerede på den første etappen er det gode muligheter.

Etappen blir avsluttet opp en liten bakke, noe som kan gjøre at rene spurtere som Mark Cavendish faller av.

Kjempe om seieren
Thor Hushovd har i lengre tid siktet seg inn på nettopp denne etappen, men det er først nå det virkelig gjelder.

- Jeg håper jeg er i god form, og er i stand til å kjempe om seieren. Jeg har tenkt på denne etappen lenge. Jeg har lyst til å være med helt der fremme, og få til en god avslutning, forteller Hushovd til procycling.no før start.

Klar plan
Og planen er klar. Det er sterke David Millar som skal hjelpe verdensmesteren på den første etappen. Og det er noe Hushovd har stor tro på.

- Jeg tror David blir veldig viktig i dag. Han har syklet i Frankrike tidligere og er godt kjent i området. Han kan gjøre en god jobb i denne typen avslutning. Jeg håper det holder seg samlet inn i bunnen av bakken, og at jeg får drahjelp fra Millar sp lang som mulig. Jeg tror jeg kommer til å være veldig nærme i dag, varsler Garmin-rytteren som også sier at de siste 200 meterne vil bli veldig tøffe.

Kjent i området
Som sagt er det David Millar som skal hjelpe et av Norges to håp. Men det blir ikke nødvendigvis jobben hans hele touren.

- Blir du Thors mann også utover i Tour de France?

- Det er vi nødt til å ta dag for dag. I dag er oppgaven min å sørge for at Thor sitter så langt framme som mulig før den avsluttende bakken. Jeg er relativt godt kjent i området, og Garmin har vært her den siste uken og skikket nærmere på forholdene, sier briten til procycling.no.

Om samarbeidet mellom Millar og Hushovd fungerer, er det bare å vente og se. Men t Millar er sterk er det ingen tvil om. Han ble nummer to under fjorårets verdensmesterskap i tempo.

Den første etappen, og alle de andre, kan du følge LIVE på procycling.no.

---- Tour de France-quiz ----

Dagens spørsmål (2. juli) :

Hvor mange norske ryttere er det med i årets Tour de France?

1) Null - 2) En - 3) To

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904.

Dagspremie: Signert Team Sky-trøye fra Edvald Boasson Hagen

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag