Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ikke akseptabel opptreden

- Peter Mueller kan antagelig ikke kreve erstatning, sier kjent professor.

Peter Mueller tok fredag bladet fra munnen og ga sin versjon av hva han faktisk hadde sagt til Maren Haugli under den famøse middagen i Berlin.

«I heard you are good at sucking cock? So are you?», skal være ordene som falt ifølge Mueller i dagens Se og Hør.

Sparkingen av landslagstreneren er naturlig nok blitt advokatmat, og mens Skøyteforbundets advokater mener uttalelsene kvalifiserer til umiddelbar sparking uten etterlønn, mener Muellers advokater det motsatte.

Kronglete kontraktsforhold
Hva så med den nøytrale og kjente professoren i rettsvitenskap Henning Jakhelln?

- Det å opptre på denne måten som han har gjort er ikke akseptabel opptreden. Sett i sammenheng med tidligere advarsler og den påståtte klausulen om etiske retningslinjer i kontrakten, så kan dette være grunnlag for å bringe kontraktsforholdet til opphør, sier Jakhelln til Nettavisen.

Mueller var ikke direkte ansatt i Skøyteforbundet, men via sitt eget selskap. Dette gjør problematikken rundt kontraktsforholdet hans vanskeligere.

- Men til syvende og sist virker det på meg som om bedømmelsen blir lik som den ville blitt i et vanlig arbeidsforhold, sier 70-åringen som er professor i rettsvitenskap ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo.

Etiske retningslinjer
På pressekonferansen der det ble klart at Peter Mueller hadde fått sparken som skøytelandslagstrener, fortalte skøytepresident Vibecke Sørensen at Skøyteforbundet ikke hadde kontrakt med Mueller direkte, men med et selskap som 55-åringen er ansatt i. Denne kontrakten, som ble inngått så sent som i juni, inneholdt et eget punkt med etiske retningslinjer.

- Han har fått advarsler tidligere, og de har vi selvfølgelig sett på. Det førte til noen endringer i kontrakten, etter ting som har skjedd før, sa Sørensen da.

Det er disse opplysningene Henning Jakhelln baserer sin uttalelse på.

- Det er litt uklart for meg hva slags forhold det er med dette selskapet som Mueller er ansatt i. Hvis det er slik at det er tale om et arbeidsutleie, så vil forbundet kunne si til selskapet at man ikke ønsker denne mannen lenger, mener Jakhelln.

- Uansett har han fått en advarsel tidligere, og det er lagt inn et eget punkt i kontrakten om etiske retningslinjer. Derfor tror jeg man antagelig må kunne si at det er et grovt pliktbrudd, sier Jakhelln.

Økonomisk kompensasjon
- Har Mueller krav på noen økonomisk kompensasjon?

- Forutsatt at det ikke er fastsatt noe særskilt i avtalen med Mueller eller hans selskap, så vil det antagelig ikke være plass for å kreve erstatning, sier Jakhelln, som bedyrer at han ikke kjenner innholdet i kontrakten.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot