Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ikke avgjort

Keepertabbe av Pepe Reina sørget for poengdeling og et lite håp for Manchester City.

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 2-2:

Manchester City måtte ha seier hjemme mot Liverpool søndag, for at forspranget til byrival Manchester United ikke skulle bli for stort. Med seier søndag ville det være syv poeng opp til byrivalen for City.

Slik ble det ikke.

Lagene scoret to mål hver og måtte nøye seg med uavgjort i en meget underholdende og spennende fotballkamp.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 23. minutter, før Liverpool utlignet etter en omdiskutert scoring fem minutter senere.

Tjue minutter før slutt sendte Steven Gerrard bortelaget i føringen, før Sergio Aguero utnyttet en keepertabbe og sørget for poengdeling tolv minutter før slutt.

- Jeg er skuffet
- Jeg er langt fra fornøyd med resultatet. Men jeg føler at poengdeling er et rettferdig resultatet fordi Liverpool spilte godt, sa Manchester City-manager Roberto Mancini til TV 2 etter kampen.

City-manageren vil ikke innrømme at han er bekymret for forspranget opp til byrival United.

- Nei, det er ikke avgjort. Vi har mange kamper igjen, og vi trenger kanskje seier i alle sammen om vi skal ha en sjanse. Men jeg mener det er mulig, sa Mancini.

Manchester City-spiller James Milner var heller ikke fornøyd med poengdeling mot Liverpool.

- Jeg er skuffet over at vi ikke vinner. Vi kan spille mye bedre enn vi gjorde i dag, men vi møtte et godt lag i Liverpool. Uavgjort var kanskje det mest rettferdige resultatet, sa Milner i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Poengdeling sørget for at Manchester United har et forsprang på ni poeng ned til byrival City.

- Vi dominerte kampen
Liverpool-manager Brendan Rodgers mener laget var uheldige søndag.

- Jeg synes vi dominerte kampen. Vi burde ha vunnet. Laget spilte helt fantastisk og scoret to nydelige mål. City straffer feilene våre og scorer. Men jeg er strålende fornøyd med spillerne mine i dag, sa Rodgers i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Alle som så kampen må være enige i at vi var det beste laget, fortsatte Rodgers.

Fartsfylt åpning
Begge lagene gikk ut i hundre i første omgang. Det ble produsert sjanser begge veier, men Liverpool var hakket vassere i innledningen.

Kvarteret ut i omgangen var bortelaget meget nære ved å ta ledelsen. Daniel Sturridge dro seg fordi City-keeper Joe Hart, men Pablo Zabaleta var på rett plass og avverget scoring.

I det 23. spilleminuttet tok hjemmelaget føringen. Edin Dzeko satte inn sitt 11. seriemål for sesongen, etter at James Milner og David Silva hadde kombinert på en nydelig måte ute på venstresiden. Milner serverte et deilig innlegg til Dzeko, og bosnieren kunne enkelt bredside ballen inn bak Pepe Reina i Liverpool-målet.

Omdiskutert scoring
Fem minutter senere scoret Liverpool et noe omdiskutert mål. Edin Dzeko ble taklet og lå skadet på gresset og skulle hatt frispark, men Liverpool valgte å fortsette spillet. Noen sekunder senere havnet ballen hos Daniel Sturridge. Han dundret ballen i mål på en utsøkt måte fra 25 meter. Sturridge valgte å ikke feire scoringen mot sin barndomsklubb.

TV 2-ekspert Petter Myhre var klar på at spillet ikke skulle vært stoppet selv om Dzeko lå nede på gressmatten.

To minutter før pause holdt Zabaleta på å sette ballen i eget mål. Joe Hart var på vei ut for å plukke ballen, men Zabaleta la ikke merke til Hart og spilte ballen mot mål. Heldigvis for Zabaleta strøk ballen på utsiden av stolpen. Det ville blitt et meget komisk selvmål.

Lagene gikk til pause med ett mål hver, etter en meget fartsfylt og underholdende omgang hvor begge lag kunne ha scoret flere mål.

- Usmakelig av Sturridge
Andre omgang startet der den første avsluttet. Begge lagene holdt høyt tempo og ville frem i angrep.

52. minutter ut i kampen ropte Sturridge på straffespark. På reprisene var det tydelig at spissen kastet seg ned uten grunn.

- Fy og fy. Det er ikke bra i det hele tatt, uttalte TV 2-kommentator Morten Langli når reprisene ble vist.

Tjue minutter før slutt skjøt Liverpool-kaptein Steven Gerrard gjestene i føringen. På halv volley fra 25 meter banket Gerrard til, og ballen suste inn i hjørnet bak en sjanseløs Joe Hart. Slike scoringer har vi sett Gerard lage flere ganger tidligere.

(Saker fortsetter under bildet)

I det 78. spilleminuttet var Pepe Reina ute på bærtur. Sergio Aguero utnyttet farten sin og kom seg forbi Liverpool-keeperen. Fra omtrent død vinkel satte argentineren ballen inn i det åpne målet. Dermed var lagene likt langt i Manchester.

- Dette er en søndagskveld vi sent vil glemme, uttalte en ekstatisk Morten Langli.

Det er ikke vanskelig å være enig med han i det. En fantastisk fotballkamp endte med to mål til begge lagene.

Liverpool er ni poeng bak Tottenham som innehar den viktige fjerdeplassen i Premier League.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken