Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ikke bra for helsen

Andreas Høivold spiller denne uka European Poker Tour i København, mot Europas beste spillere. Førstepremien er på hele 6,5 millioner kroner. Dette er hans blogg fra spilledag to.

København, 20. februar 2009

Vi startet dagen med drøye 180 spillere av de 462 som totalt hadde startet turneringen. Jeg hadde smått stusselige 13.900 chips, som var rundt halvparten av snittet. Vi skulle starte på blinder 400/800 med 100 i ante. Med andre ord: Jeg måtte jobbe!

Bordet jeg startet på var med stort sett ukjente spillere. Dog var turneringens suverene chipleader på bordet (Andrea Borelli med 107.000).

Jeg fikk en god start. Allerede fra første hånd følte jeg spillet satt. Det var sikkert ikke noen ulempe at første hånden var AK i hjerter, som jeg høynet med og fikk kast rundt. Jeg fortsatte med å spille opp og fikk stort sett kast. Men etter en stund begynte folk å høyne over meg og jeg roet meg ned.

På level 500/1000 (100) så høynet en ganske aggressiv franskmann i midtposisjon til 2500. Jeg så ned på AK i hjerter for andre gang. Jeg hadde 17.900 chips og var litt i tvil om jeg skulle høyne litt eller gå all-in. Jeg endte opp med det siste da jeg ikke ville risikere å bli utspilt på en tom flopp. Bak meg syner en tysker seg all-in med 15.000. Det er kast rundt. Tyskeren viser opp AQ. Au! Jeg har tapt alt for mange ganger med AK mot AQ og fryktet det verste. Og selvsagt skulle det skje igjen. Q-J-4 i flopp, riktignok med en hjerter. Turn var hjerter 9 som ga meg litt håp. Men blank river sendte potten feil vei. Jeg var totalt krøplet med 2900 i chips!

Allerede da hadde jeg planlagt en dårlig blogg med mye sutring!

Men etter å ha kastet en hånd så fikk jeg på de siste 2700 med monsterhånden K-7. Jeg fikk bare syn av storeblind som hadde Q-2. K i flopp var gull og Q på turn var bare et skremmeskudd. Jeg hadde 6800 i chips etter denne og øynet et lite håp.

To hender senere er jeg UTG. Jeg ser ned på ett kort. En konge. Jeg pusher all-in med 6700. Knappen ser ikke min all-in og "høyner" til 2500. Han må syne mitt bud og de andre kaster. Han viser opp Q-J i kløver. Det andre kortet mitt var enda en konge, så dette så bra ut! Både flopp og turn var blanke og han hadde ikke vinnerkort på river, så jeg fikk enda en pott. Nå hadde jeg plutselig over 15.000 chips og kunne begynne å spille igjen!

Jeg byttet bord rett etter denne hånden. Det nye bordet var gull! Og det samme var kortene jeg fikk. Etter å ha høynet opp med en dårlig hånd så fikk jeg etter denne A-J og 55. Begge gangene høynet jeg og fikk kast. Så fikk jeg AK i ruter UTG. Igjen høynet jeg til 2500. De andre begynte å bli synlig lei. Ola Brandborn i storeblind rehøynet til 10500 og jeg gikk all-in. Han viste opp A-9 i hjerter. Min AK sto og jeg hadde plutselig 42.000 chips som var over snittet! Sykt mye action og vanvittig gøy comeback!

Rett etterpå ble jeg flyttet tilbake til det gamle bordet. Faktisk til samme sete som jeg forlot. De andre kikket ganske overrasket på chipsene mine. Jeg hadde vært borte i rundt 15 minutter og hadde tredoblet antallet chips mens jeg var borte.

Det skjedde ikke så mye på dette bordet før jeg igjen byttet bord. Dog med et lite unntak. I min storeblind så var det en fyr på 600/1200 som pushet all-in med rundt 12000. Jeg så ned på AA og synte selvsagt lett. Motstander hadde A-8 og fikk ikke hjelp. Stacken min passerte med denne potten 50000. Tralala.

Det nye bordet likte jeg litt bedre. Jeg spilte ganske aggressivt og det gikk bra. Ikke noe å skrive om, men jevn og trutt jobbing. Rett før middagspause kom Annette Obrestad til bordet. Hun hadde rundt 45.000 og sa hun ikke hadde hatt noe å jobbe med på en stund. Selv gikk jeg til pausen med 82.300 og var strålende fornøyd.

Etter pausen jobber jeg jevnt og trutt videre. Det kommer en ny spiller på bordet med rundt 75.000 i chips. Selvsagt må jeg rote meg borti han!

Vi spiller 1000/2000 (200) og jeg får Q-8 i spar i midtposisjon. Jeg høyner til 4800. Knappen og storeblind syner. Floppen kommer 10-5-3 rainbow og uten spar. Det er check til meg som byr 8200. Knappen kaster, men storeblind går til 25.000. Jeg går direkte all-in uten å mukke! Motspilleren har rundt 50.000 bak og kan kaste. Hvis ikke hadde jeg selvsagt aldri gjort dette mildt sagt risikable spillet. Men jeg setter han på J-10 og da må han kaste! Andre hender enn X-10 kan stort sett utelukkes. Overpar ville han ha høynet med preflopp. Tress ville han trolig bare ha synt med for at jeg skulle by igjen på turn (da floppen ellers var knusktørr). Drag var lite sannsynlig og da ville jeg uansett ligget foran - og han måtte selvsagt ha kastet eventuelle straightedrag. Men han tenker lenge. Veldig lenge. Jeg må innrømme at jeg kjente hjertet hamre ganske godt. Denne typen helt rene bløffer er kanskje ikke bra for helsen, men for et rush!

Han ender opp, etter mange minutter, med å kaste Q-10. Jeg klarte ikke å la være å vise opp Q-8. Jeg spiller på 126.000 og er grisefornøyd!

Etter denne potten tar jeg det veldig rolig. Jeg orket ikke flere slike potter med det første.

Igjen byttet jeg bord. Det nye bordet var med et par av de jeg hadde spilt med før og i tillegg tyske Markus Lehmann, som er mest kjent for å ha vunnet en WPT.

Det var nettopp Lehmann jeg skulle spille min første pott mot. Vi spiller på blinder 1200/2400 (300). Jeg går til 5800 i midtposisjon med A-9 i spar. Jeg får syn av Lehmann. Floppen kommer Q-4-3. Han checker og jeg byr 7200 og får syn. Ikke bra! Turn kommer en tier. Han checker igjen. Her ville mange ha gitt opp potten, men jeg trodde ikke han var sterk og bød ut 14300. Han tenkte lenge og kastet. Etterpå viste jeg hånden til de som kikket på. Det førte til at jeg også måtte vise den til bordet. Ikke helt bra. De trodde, enn så lenge, at jeg var ganske stram på det nye bordet.

På slutten av dagen skjedde det lite. Jeg roet meg ganske mye og når dagens sistemann røyk ut så hadde jeg 130.400 i chips. Jeg var rett og slett superfornøyd, både med spill og stack!

Gledelig er det at også fem andre nordmenn gikk videre:

Anders Langset - 326.800
Tore Lagerborg - 192.000
Thor Hansen - 136.100
Aleksander Strandli - 122.600
Tom Johansen - 117.300

Seks norske på finalebordet hadde vel vært noe?

En liten digresjon: Dere som har planer om å få barn som skal bli pokerspillere bør merke dere en ting. Fornavn bør begynne med A eller T. Det kan gi gevinst!

Andreas

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre