Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ikke en gjeng med unggutter lenger

Ronny Deila er sikker på at Strømsgodset ikke sprekker i gullkampen.

NETTAVISEN (ÅLESUND): Tre serierunder gjenstår av Tippeligaen 2013. Kun målforskjellen skiller kamphanene fra Drammen og Trondheim i duellen om seriegullet.

Selv om gullkampen virker vidåpen, har Strømsgodsets Stefan Johansen klokkertro på at gullet havner på Marienlyst.

- Sjansen for at vi tar gullet, er veldig stor, sier Godsets midtbanegeneral til Nettavisen.

- Vi ser ut som det beste laget nå. Vi er i kjempeform og er veldig trygge på hverandre, fortsetter Johansen.

Nettopp trygghet oste det av serielederne mot AaFK. De bevarte roen og klarte å avgjøre kampen i sluttminuttene på ekte Rosenborg-vis.

Den egenskapen er hovedårsaken til at Johansen tror at Godset klarer å gjøre de det ikke evnet i fjor: å avgjøre gullkampen til sin fordel.

- Vi har utviklet oss mye siden i fjor og blitt mer voksne. Nå takler vi press på en helt annen måte. Før AaFK-kampen kunne du ikke se et eneste stresset ansikt i garderoben vår. Det er veldig artig å være med på, fortsetter 22-åringen.

- Det er også veldig gøy at det er så jevnt i gullkampen. Misforstå meg rett, jeg skulle gjerne ledet med 20 poeng, men for nøytrale tilskuere er det veldig kult med denne spenningen.

- Ingen sølvfest
Selv om Johansen er overbevist om at hans klubb er den sterkeste, legger han presset over på konkurrentene fra Trondheim.

- Alt presset ligger på RBK. De har helt andre ressurser enn oss. Hvis de tar sølv, blir det ikke noen sølvfest i Trondheim, for å si det sånn, sier Johansen.

- Blir det noen sølvfest i Drammen da, hvis det blir sølv?

- Vi hadde sølvfest i fjor vi, så det skal vi klare å glede oss over, sier midtbaneeleganten, før han får tenkt seg om.

- Men vi er ikke fornøyde med sølv. Det er kun gullet som betyr noe akkurat nå. Sølvvinneren er den største taperen, mener Johansen.

- Beste laget noensinne
Selvtilliten er åpenbart stor i Drammen om dagen. I fjor ble det imidlertid bare nesten for Ronny Deila og hans elever. Den erfaringen kan bli – bokstavelig talt – gull verdt i årets duell.

- Det laget som utvikler seg mest gjennom sesongen, kommer til å vinne. Det kan fort bli oss, for vi har utviklet oss mye, ikke minst defensivt og i bortekamper. Vi har vært i toppstriden i tre år nå og lært mye av det. Vi har blitt litt bedre hele tiden, sier Godset-trener Ronny Deila til Nettavisen.

Den gradvise progresjonen gjør at Deila nå kan dra frem de store ordene i beskrivelsen av dagens gulljagende Godset-mannskap.

- Dette er det beste laget i Godset noensinne. Det er ikke en gjeng med unggutter lenger, men voksne, trygge og smarte spillere. Det er så mange sterke personligheter i gruppa som er en fryd å jobbe med, forteller Deila.

Han har lagt mye arbeid i å forme dagens velspillende og fryktinngytende Strømsgodset-mannskap. Nå går imidlertid mye av seg selv for suksesstreneren.

- Det er mindre å ta tak i for min del. Spillerne vet hva de skal gjøre og hvilke grep de eventuelt må ta underveis i en kamp. De er ikke avhengig av meg lenger. Det gjør min jobb mye enklere. Jeg er ikke sikker på gull, men jeg er sikker på laget og sikker på at vi ikke sprekker, sier Godset-treneren.

Aldri tapt hjemme i serien
Han ønsker ikke å sammenligne RBKs og Godsets gjenstående kampprogram.

Men med hjemmekamp både mot Start og Haugesund, samt en bortekamp mot Tromsø, fremstår drammensernes kampprogram som presumptivt enklere enn RBKs. Sistnevnte har nemlig bortekamper mot så vel Molde som LSK, samt en hjemmekamp mot Viking.

- Vi får ikke spille NM-cupfinalen i år, men til gjengjeld får vi tre cupfinaler i serien. AaFK-kampen var kanskje den tøffeste vi hadde igjen, men Tromsø borte blir også veldig tøft. Samtidig har vi vist i år at vi også er gode borte, sier Stefan Johansen.

På Marienlyst kunne ikke selvtilliten vært større for Godsets seiersvante midtbaneelegant.

- I hjemmekampene må vi nok bryte ned motstanderne. Det har vi klart før, og det skal vi klare igjen. Jeg har aldri vært med på å tape på Marienlyst i serien. Det har jeg ingen planer om å gjøre heller, sier Johansen og smiler lurt.

Reklame

Nå stiger strømprisen igjen - slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken