RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er ikke Lionel Messi

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix
Men Guastavino var knallgod. Her er Nettavisens oppsummering av den 14. tippeligarunden.

Hver uke etter at siste kamp i tippeligarunden er spilt, vil vi i Nettavisen publisere våre kåringer. Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig i våre valg.

Les alle sakene fra runden her!

Rundens lag - Runde 14 (4-4-2):

KEEPER: Sten Grytebust (Aalesund) – Unggutten holdt buret reint mot Lillestrøm. Hadde flere gode redninger, var trygg i feltarbeidet, men bør jobbe med utspillene sine. Viser hvorfor han er fremholdt som et av Norges største keepertalenter.

FORSVAR: Simen Wangberg (Rosenborg) – Midtstopperen gjør en kanonkamp mot Viking. Spiller med selvtillit, er rolig med ballen i beina i pressede situasjoner og vinner alt av dueller.

Lars-Christopher Vilsvik (Strømsgodset) – Norsk-tyskeren bommet på straffe, men slo tilbake med mål og målgivende mot Haugesund. Er trygg defensivt, og bidrar som alltid i det offensive spillet. One to watch.

André Muri (Vålerenga) – Det er bare én mur i Norge, synger klanen, og mot Start stemte det godt. Fikk stå alene to ganger og heade inn cornermål, og spiller med autoritet i VIF-forsvaret.

Glenn Andersen (Strømsgodset) – Sørlendingen spilte en solid kamp mot Haugesund. Gjorde ting enkelt, vant dueller og scoret det viktige 2-1-målet.

MIDTBANE:

Yann-Erik de Lanlay (Viking) – Den lille virvelvinden var en av banens aller beste spillere mot Rosenborg. Jobber som en helt, er kreativ med ballen i beina og skaper stadig hodebry for RBK-forsvaret. En kommende landslagsspiller om utviklingen fortsetter.

Rodolph Austin (Brann) – Beinhardt. Slik kan Austins kamp mot Sarpsborg oppsummeres. Vinner hver eneste duell, scorer et mål og har en målgivende. Tøff å spille mot.

Thomas Drage (Tromsø) – Unge Drage står med seks målgivende pasninger i år, og viste hvorfor mot Stabæk. Har en fantastisk følsomhet i beina, og begynner virkelig å finne seg til rette på dette nivået. To målgivende pasninger mot Stabæk.

Christian Myklebust (Aalesund) – Det er lett å forstå hvorfor Kjetil Rekdal er blitt så glad i denne unggutten. Jobber knallhardt, har en flott teknikk og utstråler en energi i spillet, som også smitter over på lagkameratene. Er god på det Tom Nordlie kaller atferdskommunikasjon.

ANGREP:

Diego Guastavino (Brann) – Den lille teknikeren gjorde sin beste kamp i Brann-trøya mot Sarpsborg. Tre målgivende pasninger og én scoring ble fasiten etter denne kampen. Leken, ballsikker og kreativ, og når han i tillegg har dagen, da er han tøff å hamle opp med.

Frode Johnsen (Odd Grenland) – Ringreven ble matchvinner mot Molde og Ole Gunnar Solskjær. Er et strålende oppspillspunkt, var lur i valgene han gjorde med ballen i beina, og bidro godt på defensive dødballer.

GENERELT:

Rundens mål: Rodolph Austins scoring mot Sarpsborg. Diego Guastavino fikk ballen på egen banehalvdel (!), driblet av fire mann, slo en tunnel og spilte fri Austin, som sikkert satt ballen i mål. Et fantastisk raid av Guastavino skapte den scoringen.

Rundens øyeblikk: Christian Brevik er FFK-supporter på sin hals. Likevel jobber han denne uka som materialforvalter for hatlaget Sarpsborg. Grunn? Han tapte et veddemål. Brevik satt derfor på benken mot Brann på mandag, og kameraene fanget opp vill jubel fra FFK-supporteren da Sarpsborg scoret. Brevik kommenterte selv til TV 2: - Jeg får håpe de ikke får inn kanalen i Fredrikstad...

Rundens bytte: Diego Guastavino gjorde en praktkamp mot Sarpsborg, scoret ett mål og sto bak tre andre, men ble byttet ut ti minutter før slutt av Brann-trener Rune Skarsfjord. Av taktiske årsaker, selvsagt, men likevel..

Rundens ærlige: Strømsgodset-spiller Lars-Christopher Vilsvik har vært så god i år at flere nå lanserer ham for landslaget. Vilsvik var ærligheten selv, etter rundens kamp mot Haugesund. - Jeg fristes ikke av spill for Norge. Norge spiller defensivt og kjedelig, sa Vilsvik.

Rundens drøyeste sammenligning: Igjen må vi innom Sarpsborg – Brann. Diego Guastavino var knallgod, ja, men å sammenligne ham med Lionel Messi? Det blir litt i overkant.

Her kan du lese tidligere kåringer:

- Det beste fra første serierunde

- Det beste fra andre serierunde

- Det beste fra tredje serierunde

- Det beste fra fjerde serierunde

- Det beste fra femte serierunde

- Det beste fra sjette serierunde

- Det beste fra syvende serierunde

- Det beste fra åttende serierunde

- Det beste fra niende serierunde

- Tiende serierunde ble utsatt på grunn av streik.

- Det beste fra ellevte serierunde

- Det beste fra tolvte serierunde

- Det beste fra trettende serierunde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere