I januar gikk Åge Skinstad ut i Nettavisen og oppfordret veteranen Thomas Alsgaard (38) til å satse mot VM-femmila i Holmenkollen kommende vinter.

Les også: - Sats mot VM, Thomas

Alsgaard har aldri lukket døra helt. Men han har hele tiden fastholdt at han satser på langløp, og først og fremst Vasaloppet, som for øvrig går samme dag som VM-femmila i Holmenkollen til vinteren (søndag 6. mars).

Mye mer skøyting
Det interessante er at Alsgaard i oppstarten av den nye sesongen igjen har begynt å skøyte. VM-femmila er altså i skøyting. Vasaloppet går – i likhet med Marcialonga og Birkebeienern – i klassisk.

I mai 2009 skøytet han bare én tur på rulleski. I mai 2010 var det tilsvarende tallet fem. 1 time og 15 minutter skøyting i mai 2009 ble til 12 timer og 50 minutter i 2010.

I juni 2009 skøytet også Alsgaard én tur. I juni 2010 har han skøytet fem turer, fire på ski og én på rulleski. 1 time og 40 minutter skøytet han i hele juni 2009. Per 15. juni 2010 er han allerede oppe i 10 timer og 55 minutter.

Se Alsgaards treningsdagbok her!

Les også: Derfor åpner Alsgaard dagboka

- Gjør det jeg trives med
- Det er fordi jeg skal vinne VM-femmila i Holmenkollen, sier Thomas Alsgaard når Nettavisen spør om hvorfor han har trappet opp skøytingen.

Måten han sier det på, levner imidlertid ingen tvil om at han fleiper.

- Nei, det er selvfølgelig ikke derfor. Men det var dit du ville, var det ikke? spør han retorisk.

- Så hvorfor trener du så mye skøyting?

- Jeg vet egentlig ikke om det er noe mål og mening med det. Jeg hadde lyst til å trene mer variert, og jeg liker veldig godt å skøyte. Jeg gjør det jeg trives med, sier Alsgaard – som er klokkeklar på at han ikke har endret målsetting.

Brutal arbeidsplass
- Som jeg har sagt tusen ganger nå, satser jeg som mosjonist. Jobb og familie har førsteprioritet, og så trener jeg så mye jeg har tid til ved siden av. Målet er å gjøre det så godt jeg kan ut fra disse forutsetningene, sier mannen som tok gull i åtte internasjonale langrennsmesterskap på rad fra OL på Lillehammer i 1994 til VM i Val di Fiemme i 2003.

At jobben kommer først, betyr at oppladningen til de viktigste rennene i vinter ikke blir optimal, om Alsgaard får gjort et aldri så god treningsarbeid nå i sommer. Både Marcialonga og Vasaloppet kolliderer med begivenheter Alsgaard skal dekke som ekspertkommentator på NRK.

- Marcialonga kolliderer med NM og Vasaloppet med femmila i VM. Det betyr at det blir kommentering tett opp mot disse rennene, så oppladningen blir dårlig. Man får ikke trent skikkelig underveis i mesterskap heller. Direktesendt fjernsyn er en brutal arbeidsplass som koster mye både fysisk og psykisk, fastslår Thomas Alsgaard, som denne sesongen er en del av Team United Bakeries. Blant lagkameratene 2010-vinneren av Vasaloppet, svenske Jörgen Brink.

PS. Brutal kan også jobben som utstyrstester for Madshus være. Til høyre ser du ett av sårene Alsgaard pådro seg under testing på Sognefjellet sist uke. Her kan du lese hans egen forklaring.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!