Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er ingen Hushovd-hevn

Jonathan Vaughters benekter at Thor Hushovd er vraket til Spania rundt fordi han har skrevet under for BMC.

Vrakingen av Thor Hushovd har vakt sterke reaksjoner i det norske sykkelmiljøet.

Både journalister og andre som er knyttet til sporten har kommet med sterke reaksjoner i pressen og på Twitter.

Dag Otto Lauritzen skrev følgende på sin Twitter-konto:

- Vaughters: Du viser at du ikke fortjener en verdensmester i laget ditt. Skam deg.

Les også: Hushovd vrakes etter BMC-overgang

- Et rettferdig spørsmål
Amerikanske velonews.com har snakket med mannen som har hatt avgjørelsen. Konfrontert med om vrakingen er en salgs hevn fordi Hushovd forlater Garmin etter sesongen er svaret soleklart:

- Det er et rettferdig spørsmål. Jeg har masse respekt for Thor. Han er en begavet utøver, sier Vaughters til det amerikanske nettstedet.

- Som til Tour de France har vi 15 mann som hadde fortjent å få dra til Spania rundt i år. Derfor var det veldig vanskelig å ta ut laget. Til slutt vil vuelta-laget stort sett være ryttere som ikke fikk sykle touren og unge talenter vi vil utvikle for fremtiden, forklarer han.

Les også: Vraket Hushovd: - Ikke optimalt

Alltid tøffe valg
Vaugheters fremhever at han har hatt mange tøffe laguttaket, helt siden Paris-Roubaix i våres. Ryttere som Heinrich Haussler og årets vinner av Paris-Roubaix, Johan Van Summeren, ble begge vraket til Tour de France. Som kompensasjon får de sykle Spania rundt.

Det irske stortalentet Daniel Martin, som Vaughters konsekvent hausser opp i media, skal også få en sentral rolle i Spania rundt. Iren ble også vraket til Tour de France.

Avgjørelsen har som nevnt vekt sterke reaksjoner i det norske sykkelmiljøet, men Vaughters står på at det ikke var et lett valg. Han forteller at han må finne en balanse slik at alle rytterne får kjøre noen av de viktigste rittene i løpet av sesongen.

- I alle laguttaketene har det vært vanskelig. Helt fra Paris-Roubaix til Tour de France har det vært noen som har vært skuffet. Det er sånn det er når man har et lag med så mange talenter på laget. Ingen har fått det perfekte rittprogrammet som de ville ha i år.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken