*Nettavisen* Sport.

Dette er krise, Liverpool

Foto: Michael Regan/Getty Images Sport

Fernando Torres og Liverpool synker stadig dypere.

09.03.10 11:25

WIGAN - LIVERPOOL 1-0: Når man virkelig trenger poeng, for å redde stumpene av en sesong som allerede kan kalles skuffende, passer det godt å møte et lag som man aldri har tapt mot. Da passer det godt å møte et lag som bare har én seier på sine 13 siste ligakamper.

Det passet med andre ord godt for Liverpool å møte Wigan Athletic i mandagens eneste Premier League-duell. Men bare på papiret.

- Fortjent seier
Wigan scoret kampens eneste mål etter en personlig feil hos Liverpool, og seieren var i grunnen ganske fortjent. Det innrømmer også Liverpools manager Rafael Benitez.

- Jeg tror det. Jeg synes ikke at vi spilte bra, spesielt ikke i første omgang. Vi viste ikke den nødvendige holdningen, sier Benitez til ESPN.

Han mener at Liverpool gjennomgående ga bort ballen for lett.

- Det er helt sikkert, spesielt i første omgang. Vi er ikke fornøyde. Vi må vise mer karakter dersom vi ønsker å havne blant de fire beste.

Kuyt-tabbe
Liverpool klarte ikke å skape nevneverdig med sjanser i første omgang, og Hugo Rodallega scoret for Wigan etter at Dirk Kuyt mistet ballen nede ved egen venstreback ti minutter før pause.

Emmerson Boyce mottok feilpasningen fra Kuyt og la et aldeles praktfullt innlegg til den colombianske spissen, som enkelt styrte den forbi en sjanseløs Pepe Reina i Liverpool-målet.

I andre omgang klarte Liverpool å skape enkelte store sjanser, ofte med Fernando Torres som avslutter, men Wigan var minst like truende foran Liverpools mål. Ingen av dem lyktes.

Charles N'Zogbia var noen få centimeter unna å øke til 2-0 da han kom alene med Reina, men spanjolen fikk så vidt en legg på ballen, som gikk like til side før mål - rett foran nesa på Paul Scharner, som var nær ved å skli ballen i mål.

Fernando Torres' beste forsøk var et saksespark like utenfor Chris Kirklands venstre stolpe, etter et godt framspill av Dirk Kuyt.

Første gang
Wigan vant 1-0 og tok dermed sin fjerde seier på femten hjemmekamper i denne Premier League-sesongen. Det var klubbens første seier mot Liverpool noensinne. Og det var Liverpools ellevte poengtap på femten bortekamper.

Fire seirer på femten bortekamper er ikke i nærheten av å være godt nok til å kjempe om en plass blant de tre beste i Premier League. Det gjør heller ikke Liverpool.

Nettopp borteformen var noe Benitez omtalte før kampen.

- Jeg har sett på tallene fra i fjor og der ser du at vi var mye bedre på bortebane. Vi er nødt til å forbedre oss, det er helt klart. Vi har en mulighet til det i kveld, og vi er nødt til å ta den, sa Benitez til klubbens nettside før avspark.

Er ikke bedre?
Den muligheten tok Liverpool altså ikke.

Uten Steven Gerrard og Fernando Torres i toppform, og uten en erstatter for fjorårets kanskje beste spiller - Xabi Alonso - er sannsynligvis ikke Liverpool bedre enn den sjetteplassen laget innehar.

Rafael Benitez og hans mannskap befinner seg på sjetteplass etter 29 kamper, med 48 poeng. Det er ett poeng mindre enn Tottenham på fjerde- og Manchester City på femteplass, men Tottenham har én kamp til gode på Liverpool og City har to. I tillegg truer Aston Villa bakfra, med sine 45 poeng og tre kamper til gode på Liverpool.

For Wigans del betyr denne trepoengeren at det er fire poengs luke ned til lagene under nedrykksstreken.

- Dette var tre veldig viktige poeng. Det er stort å vinne mot Liverpool etter en dårlig periode. Dette er massivt! Jeg tror at selvtilliten vår til øke nå, sier den tidligere Brann-helten Paul Scharner.

PS! Én positiv ting kan Liverpool-fansen likevel ta med seg: Glen Johnson gjorde comeback etter skade, og spilte for første gang i 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.