Dette er Kristoffs drøm

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Alexander Kristoff lanserer seg selv som outsider foran Milano-Sanremo.

16.03.13 20:41

Peter Sagan er den store favoritten til Milano-Sanremo. I søkelyset lusker også nordmennene Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd.

En som har sneket seg litt under radaren i oppkjøringen til rittet, er Alexander Kristoff. Tross en meget stygg velt i Paris-Nice, kjempet bronsevinneren fra OL seg gjennom etapperittet. Formmessig skal heller ikke velten ha satt Kristoff nevneverdig tilbake.

- Jeg tror formen er grei, det har i alle fall virket sånn på trening, sier Kristoff til procycling.no dagen før Milano-Sanremo.

Tviler, men drømmer
Kristoff har kun kjørt rittet én gang, da han ble nummer 131 i fjor. Intet skremmende resultat, men alle som har fulgt Kristoffs karriere vet at 25-åringen aldri gir seg. Erfaringen fra fjoråret vil han også dra med seg inn i årets utgave.

- I fjor datt jeg av ved Le Maine (den første virkelige bakken i rittet). Jeg trodde jeg satt med over toppen, men så sprakk det opp nedover, og da satt jeg plutselig ikke med likevel. Det gjelder å sørge for man sitter med der, og jeg får prøve å ha en bedre posisjon der i år.

Etter Le Maine venter flere bakker, først og fremst Cipressa og Poggio. Sitter Kristoff med over de to berømte kneikene, kan han være med å kjempe om seieren på oppløpet i Sanremo.

- Det er jo det jeg drømmer om, men jeg forventer det ikke. Det pleier å være få igjen på slutten, og det ville vært overraskende om jeg satt med der. Men det er jo drømmen å klare det i fremtiden, så får vi se hvordan jeg klarer meg i år. Målet er å sitte med, lyder det fra Stavanger-gutten.

Les også:Vårens vakreste lotteri

Vil bruke lagkameratens erfaring
Katjusja-laget huser også Luca Paolini. Italieneren oser av erfaring, og trives svært godt i vårklassikerne. Årets sesongstart bærer også preg av at noe stort kan komme fra 36-åringen på søndag.

- Paolini er nok kapteinen vår. Han har kjørt dette rittet mange ganger før, men jeg kommer nok ikke til å dra for ham. Vi skal ha et møte etterpå, men jeg får nok en ganske åpen rolle, og laget håper nok at jeg skal klare å henge på, forteller Kristoff.

Å ha en erfaren taktiker på laget, kan også vise seg å bli svært verdifullt for nordmannen.

- Jeg må prøve å bruke ham for det han er verdt. Det blir spennende å se, men det bør være mulig å utnytte hans erfaring. Men det er lettere sagt enn gjort.

Uansett hvordan man vrir og vender på det, vil det uansett være Peter Sagan alle øyne er rettet mot i søndagens ritt. Også Kristoff holder slovaken som favoritt, men mener at to, kanskje tre, nordmann vil blande seg inn i toppen.

- Alle sier Sagan, men med norske øyne tror jeg på Thor og Edvald, og kanskje meg som en svak outsider. Men det er klart at Sagan er den som har vært sterkest og er den store favoritten, avslutter Kristoff.

Les også:Hushovd: - Ikke vært like bra siden 2009

Milano-Sanremo kan du selvfølgelig følge LIVE på procycling.no fra 10.10 på søndag!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.