Dette er Norges beste lag

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.

Og når Start-forsvaret sover, blir det ikke så vanskelig å gjeninnta tabelltoppen.

03.05.10 21:56

AALESUND-START 2-0: Start har gledet med sitt offensive og underholdende spill i år, men mot Aalesund var det lite som minnet om morsom makrellfotball. Aalesund ble flere nummer for store – og Kjetil Rekdals mannskap kunne dermed gjeninnta tabelltoppen.

Den gamle Brasil-dödaren var sjelden rolig da AaFK inntok tabelltoppen ved begynnelsen av sesongen, men mente selv at møringene ikke hadde så altfor mye å ta av for. Nå, etter at nesten en tredjedel av sesongen er spilt, kan man snart begynne å dra litt på smilebåndene i jugendbyen.

Sovende forsvar
Mot Start var nemlig oransjetrøyene best fra start til mål, selv om de nøyde seg med to scoringer. Det første kom da Pablo Herrera dunket inn 1-0 like før pause etter passivt og svakt forsvarsspill fra Start-spillerne, som aldri fikk klarert et Aalesund-innlegg.

Verre skulle det bli.

Start-trener Knut Tørum var misfornøyd i pausen, men han måtte gni seg i øynene da Jonathan Parr fikk lagt inn like etter, og to Start-forsvarere stoppet fullstendig opp på bakerste stolpe.

Alexander Mathisen hadde all tid i verden, og kunne enkelt dunke inn 2-0-målet - hans første nettkjenning for sesongen i hans første start for de oransje.

Start kom på noen sjeldne visitter, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne, og AaFK var nærmere 3-0 enn Start var en redusering – blant annet da Aarøy headet i tverrliggeren kvarteret før slutt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Rekdal beholder roen
Dermed gjeninntok Aalesund tabelledelsen – på bedre målforskjell enn Tromsø.

- Det var viktig å score i dag for å gjeninnta tabelltoppen, sa Pablo Herrera til TV 2 etter kampen, mensKjetil Rekdal mest var opptatt av måten man gjennomførte kampen på.

- I dag leverer laget en meget, meget solid pretasjon. Vi leser kampbildet bra, og gjør mye riktig, mener AaFK-sjefen, som ikke vil justere målsettingen for sesongen, tross den sensasjonelle starten.

I Start var Knut Tørum synlig skuffet etter innsatsen på Color Line Stadion, mens Ole Martin Årst mest var forbannet.

- Dette er fryktlig skuffende og pinlig. Aalesund er bedre enn oss i alt. Vi kan ikke vinne kamper når vi ikke flytter bena, mener Start-spissen.

Etter en timeout i garderoben kokte Knut Tørum etter kampen.

- Vi spilte rævva-dårlig fotball. Det er bare å legge seg flat. Vi har opptrått som en gjeng med barnespillere på en dag vi skulle vise at vi kunne være i toppen, sier Tørum til Sunnmørsposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.