RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix.

Dette er Norges beste lag

Sist oppdatert:
Og når Start-forsvaret sover, blir det ikke så vanskelig å gjeninnta tabelltoppen.

AALESUND-START 2-0: Start har gledet med sitt offensive og underholdende spill i år, men mot Aalesund var det lite som minnet om morsom makrellfotball. Aalesund ble flere nummer for store – og Kjetil Rekdals mannskap kunne dermed gjeninnta tabelltoppen.

Den gamle Brasil-dödaren var sjelden rolig da AaFK inntok tabelltoppen ved begynnelsen av sesongen, men mente selv at møringene ikke hadde så altfor mye å ta av for. Nå, etter at nesten en tredjedel av sesongen er spilt, kan man snart begynne å dra litt på smilebåndene i jugendbyen.

Sovende forsvar
Mot Start var nemlig oransjetrøyene best fra start til mål, selv om de nøyde seg med to scoringer. Det første kom da Pablo Herrera dunket inn 1-0 like før pause etter passivt og svakt forsvarsspill fra Start-spillerne, som aldri fikk klarert et Aalesund-innlegg.

Verre skulle det bli.

Start-trener Knut Tørum var misfornøyd i pausen, men han måtte gni seg i øynene da Jonathan Parr fikk lagt inn like etter, og to Start-forsvarere stoppet fullstendig opp på bakerste stolpe.

Alexander Mathisen hadde all tid i verden, og kunne enkelt dunke inn 2-0-målet - hans første nettkjenning for sesongen i hans første start for de oransje.

Start kom på noen sjeldne visitter, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne, og AaFK var nærmere 3-0 enn Start var en redusering – blant annet da Aarøy headet i tverrliggeren kvarteret før slutt.

Rekdal beholder roen
Dermed gjeninntok Aalesund tabelledelsen – på bedre målforskjell enn Tromsø.

- Det var viktig å score i dag for å gjeninnta tabelltoppen, sa Pablo Herrera til TV 2 etter kampen, mensKjetil Rekdal mest var opptatt av måten man gjennomførte kampen på.

- I dag leverer laget en meget, meget solid pretasjon. Vi leser kampbildet bra, og gjør mye riktig, mener AaFK-sjefen, som ikke vil justere målsettingen for sesongen, tross den sensasjonelle starten.

I Start var Knut Tørum synlig skuffet etter innsatsen på Color Line Stadion, mens Ole Martin Årst mest var forbannet.

- Dette er fryktlig skuffende og pinlig. Aalesund er bedre enn oss i alt. Vi kan ikke vinne kamper når vi ikke flytter bena, mener Start-spissen.

Etter en timeout i garderoben kokte Knut Tørum etter kampen.

- Vi spilte rævva-dårlig fotball. Det er bare å legge seg flat. Vi har opptrått som en gjeng med barnespillere på en dag vi skulle vise at vi kunne være i toppen, sier Tørum til Sunnmørsposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere