Gå til sidens hovedinnhold

Dette er OLs største favoritter

Ingen, heller ikke Sven Kramer, Sidney Crosby og Lindsey Vonn, kan måle seg med Norges stafettlag.

Olympiske leker er ikke bare en høytid for sofasliterne, men også for oddstipperne.

Dominerende Kramer
De kommende lekene i Vancouver inneholder mange store gullfavoritter, som for eksempel den nederlandske skøytestjernen Sven Kramer, som ble verdensmester på både 5000 og 10.000 meter i 2007, 2008 og 2009, og har gått til topps i allround-EM de siste fire årene.

Det er likevel én gullfavoritt som er større hos de internasjonale kundene til Unibet: Det norske herrestafettlaget i langrenn.

Ingen gullkandidater er spilt like mye som stafettgutta, som ble verdensmestere i Liberec i fjor. Kramer må nøye seg med andreplass på favorittlisten, mens det kanadiske hockeylaget er nummer tre. Canada stiller med sitt kanskje sterkeste hockeylag noensinne, og ville muligens vært gullfavoritt selv om vertsnasjonen hadde sendt et reservelag til lekene.

Lindsey Vonn er naturligvis et hett navn, og befinner seg på fjerdeplass på listen over de mest spilte gullkandidatene, foran Østerrikes hopplag og Canadas damelag i ishockey. Petter Northug er den niende største gullfavoritten i hele OL, på distansen 30 kilometer med skibytte.

Ingen tro på Bøkko
Tradisjonelle norske paradegrener som hopp og skøyter er imidlertid uten gullkandidater i Vancouver.

- Denne uken opplever vi virkelig et rush i jakten på gode spill. Rett bak de ti mest spilte utøvere og lagene, ligger mange nordmenn og lurer. Northug jr. har også fått mange spill både på 50 og 15 kilometer, mens Ola Vigen Hattestad og Emil Jönsson ligger helt likt i kampen om gullet på herresprinten. Også Ole Einar Bjørndalen på 10 kilometer sprint, herrelaget i skiskytterstafetten og Marit Bjørgen på 2 x 7,5 km med skibytte er attraktive gullobjekter hos europeiske oddstippere, sier Unibets ansvarlige for PR og samfunnskontakt, Mads Jørgensen.

Disse tror internasjonale oddstippere mest på:
1. Norges stafettlag i herrelangrenn
2. Sven Kramer på 5000 meter skøyter
3. Canada i ishockey, menn
4. Lindsey Vonn i damenes utfor
5. Østerrike i laghopp
6. Canada i ishockey, damer
7. Martina Sablikova på 3000 meter skøyter
8. Canada i curling, menn
9. Petter Northug på 30 km m skibytte, langrenn
10. Justina Kowalczyk på 30 km klassisk langrenn

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken