RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Ruglands største NFL-utfordring

- Ikke positivt for meg, erkjenner Håvard Rugland.

VIKA (Nettavisen): Håvard Rugland fortalte onsdag til Nettavisen at Detroit Lions ville beholde ham og søkte NFL om lov. Søknaden ble avslått, men rogalendingen er likevel optimistisk med tanke på muligheten for å lande en NFL-kontrakt etter hvert.

Det vil være ganske utrolig for en nordmann som inntil for ett år siden var helt ukjent og aldri hadde prøvd amerikansk fotball før.

Mangelen på erfaring er imidlertid ikke den eneste hindringen for at et av de store lagene vil satse på 28-åringen som deres eneste kicker.

- Du er venstrebeint. Hvordan påvirker det sjansene dine?

- Det trenger ikke å være positivt. Det største problemet er at «holderne» er vant med å holde for høyrebeinte og aldri har trent med venstrebeinte. Det er faktisk en stor forskjell, som gjør at mange lag ikke vil ha venstrebeinte, sier Håvard Rugland til Nettavisen.

Etter at han i september i fjor postet en video av seg selv på YouTube, ble han kontaktet av New York Jets. Det førte til et prøvespill der før jul i fjor.

- Dette var problemet med Jets – de ville ha en høyrebeint kicker, forteller Rugland.

Senere har han vært innom andre lag på prøvespill, inkludert ett i Green Bay Packers nå nylig. Nærmest kontrakt var han i Detroit Lions, som altså ønsket å gi ham en avtale, men ikke fant plass til ham ettersom stjernekickeren David Akers (38) fremdeles er aktiv.

Akers er for øvrig selv venstrebeint.

- Det er også vanskelig å erstatte en venstrebeint kicker. Det er mange tilfeldigheter. Nå hjalp det jo hos Lions at jeg var venstrebeint, men det har også vært klubber som jeg har vært uheldig med fordi jeg var venstrebeint. Kunne jeg valgt, skulle jeg gjerne vært høyrebeint, erkjenner Rugland overfor Nettavisen.

Se videointervju med Rugland øverst i artikkelen.

- Men hvis et lag med en venstrebeint kicker får behov, er det vel ikke så mange andre de kan henvende seg til?

- Nei, det er det ikke. Du har jo også sånne som Mason Crosby i Green Bay, som har hatt litt problemer (var dårligst i ligaen i fjor, red. anm.). De har en «holder» som det er hipp som happ for om kickeren er høyre- eller venstrebeint. Det er en fordel for meg, men da konkurrerer jeg jo med alle andre igjen. Jeg får bare håpe at de har lyst til å satse på en som har lite erfaring.

- Lions har jo en venstrebeint kicker, som er godt voksen. Framtiden din ligger kanskje der?

- Ja, da jeg reiste derfra hadde de ikke annet enn positive ting å si om meg. Du vet aldri hva som skjer. Jeg gjør så godt jeg kan, så ser jeg hvor det tar meg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere