RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Solheim Cup

Sist oppdatert:
Suzann Pettersen deltar denne uka i Solheim Cup. Men hva er Solheim Cup for noe egentlig?

Solheim Cup er de beste golfkvinnenes svar på herrenes Ryder Cup. Turneringen arrangeres annethvert år mellom lag fra Europa og USA, og turneringen så dagens lys i 1990. Den er oppkalt etter norske Karsten Solheim, mannen som grunnla golfkølleprodusenten PING.

Turneringen blir regnet som den gjeveste av dem alle blant golfspillerne. Det henger i hvert fall svært høyt å få være med og representere sitt kontinent, slik Suzann Pettersen nå skal gjøre for fjerde gang.

I tiden fram mot 2002 ble turneringen avholdt annethvert år, men 11. september-angrepet mot USA gjorde om på det, i og med at Ryder Cup 2001 ble forskjøvet til året etter. Ryder Cup og Solheim Cup arrangeres ikke samme år.

Det er de 12 beste europeiske spillerne som møter de 12 beste amerikanske til en rekke dueller fordelt på tre spilldager.

Slik spilles kampene:

* åtte foursome-matcher (fire fredag og fire lørdag)
* åtte fourball-matcher (fire fredag, fire lørdag)
* tolv singlematcher (alle søndag)

Det er altså totalt 28 poeng man spiller om. Spiller man uavgjort, så deler man også poenget. Laget som først kommer til 14,5 poeng, vinner. Hvis begge lag ender opp med 14 poeng, så vinner den regjerende mesteren.

Den største seieren i turneringen fant sted i 2003, da Europa – med Tutta som en av de toneangivende spillerne – vant 17,5-10,5.

USA leder 6-3 etter ni konkurranser. Årets kamper blir spilt på Halmstad Golfklubb i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere